Mainos

Kenties vähän turhankin paljon parjattu AC Unity sai tarinallista jatkoa Indiana Jonesin hengessä.

Assassin's Creed Unity jäi traagisen loppukohtauksensa vuoksi lopulta hieman tyhjäksi. Tarina kuitenkin jatkuu Dead Kings -lisärissä suoraan siitä masentuneen Arno Dorianin tohveleissa 1700-luvun lopun Pariisista, josta Arno on valmis vaihtamaan maisemaa. Haudanryöstäjät kuitenkin kaivelevat Pariisin alla muinaisjäänteitä, joten Arno päättää ottaa viimeiseksi ryöstöprojektikseen nujertaa tombraiderit entisten Ranskan kuninkaiden hautapaikoilta. Avukseen Arska saa pikkupojan, joka tuo mieleen Indiana Jones ja Tuomion temppeli -elokuvan Short Roundin.
 

Napoleon, tuo vanha minimies on jälleen osa uutta seikkailua.
 
Dead Kings -lisäosa oli aluksi osa AC Unity -pelin Season Pass -pakettia, mutta muuttuikin ilmaisjakeluksi pääpelin julkaisussa tapahtuneiden bugien, kriisien, pahojen arvosanojen ja suivaantuneiden pelaajien vuoksi. Valitettavasti teknisiltä osin Dead Kings kärsii samoista bugeista kuin emopeli, korjauspäivityksistä huolimatta. Allekirjoittanut törmäsi esimerkiksi oudosti spawnaaviin keskivartaloihin Pariisin kaduilla ja jäi jumiin erääseen Saint Denisin suburbsin kivenkoloon.
 
Suurin valituksen aihe koskee lisäosan ensimmäistä käynnistyskertaa. En ole koskaan törmännyt näin hämmentävään ja verhoutumisteknologialtaan editykselliseen lisäosa-aktivointiin kuin tässä, sillä käytin 15 min aikaa löytääkseni sen napin, josta Dead Kings käynnistyy. Etsin valikoista, etsin kartalta, juoksin Café Parisin läpi ja lopulta aktivoin sen vahingossa kartalta. Muistaakseni aikaisemmat lisäosat ovat käynnistyneet päävalikosta. Olisihan tuon voinut jotenkin näkyvämmin highlightata. No, ehkä tämä on vain minun sokeuttani?
 
 
Tarinallisesti Dead Kings käynnistyy ihan kivasti, mutta puolen tusinan tehtävän minitarina on melko nopeasti kaluttu läpi. Puolivälin tehtävät ovat tylsiä ja yksi jopa niin turhauttava, että Unity'n Pariisista alkaa kaipaamaan yhtä paljon pois, kuin mitä päähahmo Arno sieltä halajaa. Aivan susi-tekeleestä ei silti kuitenkaan ole kyse.
 
 
Näkyvimmät uudistukset Dead Kingisissä ovat pimeissä onkaloissa käytettävä soihtu, joka pelottaa rotat ja muut nakertajat pois Arnon helmoista. Toinen ja samalla hauskin Assassin's Creed -ase on kranaatinheitinmiekka Guillotine Gun, jolla pelaaja saattaa päästää kertalaakista isonkin joukon fransmannipahiksia hengiltä. Je Suis Charlie!
 
 
Ilmaisseikkailuksi Dead Kings on kaikesta nipottamisesta huolimatta kuitenkin ihan kivaa ajanvietettä, ja onhan siinä ihan oma tarina läpi kahlattavaksi. Toivottavasti mahdolliset seuraavat ja maksulliset lisätarinat ovat kuitenkin juonellisesti kiinnostavampia. Ja, onhan se todellinen Ranskan vallankumous on edelleen Unity'ssa kokematta.
Mainos