Mainos

Seikkaluhenkeä uhkuva Match-3-peli suomalaiselta 10tons-pelifirmalta koukuttaa viimeistelyllään ja variaatioillaan.

Azkend 2 on Match-3-tyylinen peli kuusikulmaisista ruuduista muodostuvalla kentällä. Grafiikat ovat selkeät, silmiä viehättävät ja hyvin harvoin on kaksi erilaista merkkiä ruudulla niin samankaltaiset, että ne sekottaisi toisiinsa.

Musiikki pelissä on myös hyvin eeppinen ja miellyttävää kuunnella. Säveltäjä on selkeästi seikkailuelokuvansa katsellut.

Mainos

Taustatarinana kenttien välillä ja uusien power-upien avaamisella toimii seikkailu, jossa laiva joutuu kurimukseen ja laivalla oleva naisseikkailija päätyy outoon maailmaan.

Pelissä aina muutaman kentän välein avautuu uusi power-up, joka voi olla esimerkiksi kiikarit, jotka poistavat kentältä yksittäisiä yksinäisiä merkkejä. Power-upeina toimivat tarinaan sijoitetut esineet, joita pelin päähahmo tarvitsee tarinallisesti edetäkseen. Idea on ihan toimiva, vaikkakin tarina jää viimeistellyn pelikokemuksen jalkoihin. Joidenkin kenttien välissä on myös kauniista maisemista yksityiskohtien etsimistä, joka sekin mukavasti rytmittää pelikokemusta.

Haastaa ja koukuttaa

Pelin kontrollit harvakseltaan aiheuttavat harmaita hiuksia ja ruudun reunassa tikittävä kello ei paljoa auta harmauden vähentämiseksi. Onneksi peli ei koskaan tunnu epäoikeudenmukaiselta. Sopivan haastava ja haasteen sopiva kasvaminen pelin mukana pitää v-käyrän sopivan kaltevana ja tanakkana, ja mokatessa on ihan pakko kokeilla uudestaan vielä kerran ja vielä kerran ja…

Kentissä on myös mukavasti variaatiota. Välillä on lukittuja ruutuja, välillä kenttä on vaarallisesti tulessa, välillä kentällä vilisee tuhottavia (ja ärsyttäviä) ötököitä, jne. Variaatiot ja viimeistely pitävät hyvin mukanaan ja tähän peliin uppoutuu huomaamatta muutama tunti. En suosittele pelin aloittamista ennen kouluun tai töihin lähtöä.

Tammikuun 2017 peli löytyy Steamista alehintaan ja lisäksi peli on PS plussan yksi kuukauden peleistä Vitalle ja PS4:lle.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Azkend 2
79 %
Edellinen artikkeliLaitearvostelu: AV1200 Gigabit Passthrough Powerline Wi-Fi Kit
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Final Fantasy XV
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.