Mainos
Alunperin PS Vitalle ja muille käsikonsoleille tehty ja samaan aikaan Batman: Arkham Origins PS3 ja X360 -versioiden kanssa julkaistu sivusta kuvattu Blackgate on käännetty nyt PS3:lle ja X360:lle omana seikkailunaan.
 
Peli kertoo oman tarinansa, joka sijoittuu Arkhamin vankimielisairaalaan. Aluksi kaikki rosvot ovat telkien takana, mutta pian pääkolmikko Jokeri, Balck Mask ja Pingviinimies lyöttäytyvät yhteen ja saavat vankilan hallintaan. Erimielisyydet erottavat kuitenkin kolmikon toisistaan ja jokainen kääntyy toisiaan vastaan, valtaamalla oman alueen vankilasta. Yhdessä Kissanaisen kanssa Batman päättää ottaa tilanteen haltuun, mutta työsarkaa riittää koko yöksi.
 
 
Kuten jo aluksi sanottu, Blackgate on sivusta kuvattu, tasoloikkamainen Batman: Arkham -peli. Se ei kuitenkaan alennu Super Marion tasolle, vaan on täysiverinen pelielämys siinä missä emopelitkin. Juonta on, tutkittavaa ja keräiltävää riittää ja valinnanvapauttakin on tarjolla. Sivusta kuvattua toimintaa on helppo harjoittaa ja mieleen tulevatkin väistämättä 90-luvulla Sega Mega Drivelle julkaistu Batman & Robin, sekä Batman Forever -leffalisenssijulkaisu. Toisaalta nyt taso on vain huomattavasti laadukkaampaa.
 
 
Graafisesti peli on remasteroitu tuhdimpia pelikoneita varten, mutta visuaalisia jäänteitä PS Vitasta on. Taivaanranta on pikselimäinen ja hahmoanimaatio on emopelejä huomattavasti kömpelömpää. Hahmot käyvät myös toistensa "sisällä" intiimimpien taisteluiden aikana, joka muistuttaa jo enemmän fetissiseksiä kuin tappelua.
 
Motion capturella tehdyt välianimaatiot ovat kuitenkin hienoa tuijotettavaa, sillä hahmoissa on yksityiskohtia yhtä paljon kuin PS3:n tai Xbox 360:n Originsissa. Muuten pääjuonta kuljettaa sarjakuva-animaatiot, joiden liikkeeseen ei juuri ole nähty aikaa ja vaivaa. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä graafinen ilme on kaunista.
 
 
Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition on hyvä Batman-peli, mutta se ei voita muita Arkham-sarjan pelejä. Se toimii kuitenkin kelvollisena väliaikaviihdykkeenä ennen syksyistä Arkham Knight -pelin julkaisua PS4:lle ja Xbox One:lle. Vaikka pelattavaa on reilusti ja se on hauskaa, on n. 60 €:n hintalappu silti melko ankara. Itse odottelisin kesää ja hinnanalennusta.
Mainos