Mainos

EA, Visceral Games ja DICE ovat lyöneet hynttyynsä yhteen ja tuoneet markkinoille uuden välimallin Bäfän, joka vie pelaajan lähemmäs Hollywood-henkistä Call of Duty – ja GTA-toimintaa, rosvot vs. poliisit -muotissa perinteisen sodankäynnin sijaan.

Pelaaja astutetaan imigranttipoliisi Nick Mendozan (Nicholas Gonzalez, Puhdistuksen yö: Anarkia, C.S.I: Miami) luotiliiveihin trooppisen Miamin kaduille, jossa hän yhdessä uuden partnerinsa (Kelly Hu, Martial Law, X-Men 2, NCIS) kanssa lähtee selvittelemään nestemäisen kokainin levikkiä ja sen ohella pyörivää massiivista rikollisorganisaatiota. Mitä syvemmälle keittokokaan upotaan, sitä enemmän alkavat korruptio mylvimään ja luodit viuhumaan.

Yksinpelikampanja ei edelleenkään ole Battlefield-pelien pääasia. Sellainen kuitenkin on Hardlineen tehty ja pakko myöntää, että se on väkevä ja hauska seikkailu.

Mainos

Kymmeneen jaksoon keskittyvä tv-sarjamainen tarina ei juonellisesti ole kovin kummoista koukeroa, mutta pelillisesti ja viihteellisesti se on huippua. Jo heti prologi saa pelaajalle nousemaan hymyn korviin, sillä kaikki on niin kovin tuttua ja eeppistä Hollywood-actionia. Bonuksena mainittakoon, että kampanjan loppuvaiheissa mukaan saapuva Percy Jackson – ja True Detective -tähti Alexandra Daddario on pahuksen viehättävä polygonimuodossaankin.

Hardline on ns. välimallin Battlefield, joka käyttää Battlefield 4:n pelimoottoria – tuunatumpana ja viimeistellympänä. Ennen ensi vuonna julkaistavaa Battlefield 5:ttä toimii Hardline varsin toimivana pakettina BF 4:ään kyllästyneille. Viscreal Gamesin tavoitteena onkin ollut melkoinen unelma:

 Tavoitteenamme Battlefield Hardlinessa oli luoda kaikkien aikojen täydellisin ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Yhdistimme DICE'n huikeaan moninpeliosaamiseen ikimuistoisen  yksinpelikampanjan, jonka tarina ja henkilöhahmot saavat fanit koukuttumaan suosikki tv-sarjojen tavoin,

Visceral Gamesin johtaja ja Battlefield Hardlinen johtava tuottaja Steve Papoutsis tuuletti.
 

No, ei ehkä kaikkien aikojen täydellisin – eikä edes lähellä täydellistä, mutta hyvä Hardline silti on.

Moninpeli on Battlefield-pelien ydin ja SE juttu. Moninpeli onkin saanut osakseen paljon uutta, tuoreiden rosvot vs. poliisit -pelimuotojen ja -tarvikkeiden muodossa.

Pelaajat voivatkin nyt viritellä esimerkiksi vaijereita pitkin pelikenttää ja liukua nopeasti puolelta toiselle, tai kiivetä talojen katolle ilman koptereita.

Pelimuodoista suosituimmat lienevät tälläkin kertaa perinteiset Team Deadmatch ja Conquest, mutta myös muita hienoja on tarjolla. Yksi on ryöstöihin nojaava Heist, jossa rosvot yrittävät tyhjentää pankin tallelokerot ja poliisit puolestaan estää rikoksen. Toinen uusi on autoilun ylle rakentuva Hotwire, jossa rosvojen pitää ajaa mahdollisimman pitkään ja kovaa autoillaan, poliisien yrittäessä estää moiset liikennerikkomukset.

Kenties hauskin uusista moninpeleistä on kuitenkin yhdellä elämällä varustettu panttivankisessio, jossa rosvot yrittävät pitää panttivangit elossa ja teloittaa poliisit, kun poliisit puolestaan yrittävät rynnäköidä sisään ja pelastaa vangit. Yhdellä matsilla kestoa on n. kolme minuuttia, mutta pelieriä on oletuksena yhdeksän.

Neljäs uutuus on VIP-henkilön suojelutehtävä, jossa niin ikään pelaajilla on vain yksi elämä. Poliisit yrittävät saada vippinsä turvaan, kun koijarit yrittävät teurastaa tämän.

Pelin grafiikka on yksinpelissä varsin kaunista, mutta moninpelissä pelkistetympää. Siinä missä yksityiskohtaisilla tekstuureilla ja objekteilla vaikutetaan pelaajaa, joutuu moninpelaaja varsin karsitulle hiekkalaatikolle – paitsi tehokkaalla pc:llä.

Kontrollit ovat tutut ja turvalliset fps-vakiot ja hahmo liikkuu sulavasti. Ajoneuvojen fysiikat ja ohjattavuudet ovat kuitenkin niin huono läppä, että Visceralin ja DICE:n fysiikkamoottorin koodaajat sietäisivat saada kunnon korvatillikan. Ajoneuvoilla ei aikaisemmin ollut niin suurta merkitystä, mutta Hardline'ssa ajetaan paljon aikaisempia Battlefield– ja Call of Duty -pelejä enemmän.

Battlefield Hardline on ongelmistaan huolimatta viihdyttävin fps-räiskintä hetkeen. Se tuo mukanaan paljon tuoreita juttuja vanhan tutun kermakakun päälle. Sen yksinpeli on loistava viihdepakkaus ja moninpelin kanssa jaksaa kokenutkin bäfäilijä runnoa.

Mainos