Mainos
BioShockin meren alle ja pilvien päälle rakentuvat maailmat punoutuvat yhteen Burial at Sean toisessa osassa. Tuloksena on hiiviskelevä, mutta eeppinen päätös klassiselle FPS-sarjalle.
 
Burial at Sea Episode 1:n shokkipäätöksen huomioon ottaen peli alkaa yllättäen aurinkoisesta pastelli-Pariisista. Pelattava hahmokin on vaihtunut. Ensimmäisessä osassa teurastetun päähenkilön korvaa iki-ihana Elizabeth, yksi videopelihistorian parhaiten kirjoitetuista naishahmoista. Tästä alkaa seikkailu, joka kuljettaa pelaajan sekä Raptureen että Columbiaan. Loput pelin juonesta on syytä jättää pelaajan itsensä koettavaksi. Kyseessä on nimittäin taidokkaasti kirjoitettu tarina, joka sitoo koko BioShock-trilogian langat yhteen. Tämän ilon kokemista en keneltäkään tohdi pilata. 
 
 
Pelillisesti Burial at Sea Episode 2 poikkeaa BioShockin aiemmista osista ja lisäosista. Tällä kertaa ei räiskytellä muina miehinä menemään. Tärkeämmässä osassa on hiiviskely ja vihollisten taktinen teilaaminen. Aseita ja ammuksia on saatavilla niukemmin ja plasmideja on osattava käyttää taitavasti. Pelitavan muutoksesta huolimatta BSE 2 onnistuu säilyttämään oikean määrän oikeanlaista BioShock -fiilistä. Pelattavaakin on noin viideksi tunniksi, joten kyse on varsin 
anteliaasta paketista.  Sarjan ystävä ei siis tule pettymään. 
 
Teknisesti BSE 2 noudattelee luonnollisesti emopelinsä linjoja. Kaikki toimii niin kuin pitääkin ja pelikokemus on oikein sujuva. Tarjolla on tuttuja, mutta nättejä maisemia ja tyyli on edelleen viehättävän persoonallinen. Peli ei ole grafiikkapeto, muttei myöskään mikään seinäkukkanen. 
 
 
Suurimmaksi osaksi Burial at Sea Episode 2 on yhtä ruusukimppua, mutta mahtuu mukaan toki pari risua. Kuten emopeliään, vaivaa myös BSE 2 eräs pelimaailman yleisongelma: edellisen sukupolven konsoleille julkaistavat pelit raahaavat myös PC-julkaisun graafista tasoa alas. Tämä aiheuttaa BioShockillekin pientä, mutta epämukavaa vanhanaikaisuuden tuntua. Lisäksi peliä voidaan moittia hienoisesta laahaavuudesta; välillä tuntuu, että asiaan voisi mennä nopeammin. 
 
Loppujen lopuksi esittämissäni kritiikeissä on kyse hiusten halkomisesta. Burial at Sea Episode 2 on ehdottomasti paras koskaan pelaamani juonellinen lisäosa pelille. Se päättää yhden viime vuosien parhaista sarjoista kunniakkaasti.
Mainos