Mainos

Yksi vuoden parhaista peleistä sai ensimmäisen ja ainoan ladattavan lisäsisältönsä. Kyseessä on paitsi loistava pätkä ylimääräistä tarinaa myös koko Bloodborne-saagan uudelle tasolle nostava kokemus.

The Old Hunters vie pelaajan Yharnamin veriseen menneisyyteen, keskelle muinaisten petometsästäjien taistoja. Noin kuusi tuntia kestävän pelikokemuksen aikana kohdataan uusia hirviöitä ja pomovastuksia sekä pureudutaan syvälle Bloodbornen mytologiaan. Juonikuviota liikaa paljastamatta voidaan sanoa, että erityisen herkullisia vanhalle H.P. Lovecraft -fanille ovat eteeriset viittaukset klassiseen The Shadow over Innsmouth -pienoisromaaniin.

Pelillisesti The Old Hunters noudattaa pitkälti emopelinsä yleiskaavaa, mutta positiivisia lisämausteitakin on tarjolla. Tärkein näistä on eittämättä Old Hunter Bell -kilistin, jolla voi kutsua tekoälyn ohjaamia metsästäjiä auttamaan tukalissa paikoissa. Lisäksi uudet aseet, vaatteet ja esineet syventävät pelikokemusta entisestään.

Mainos

Lisäosa nostaa myös pelin vaikeusastetta varsin kiitettävästi. Haastetta on pakattu mukaan jopa From Softwaren mittapuilla runsaasti. Turhautumisen tunteita ei pääsee syntymään, sillä palkkiot ovat vaivan arvoisia. Itse pelasin The Old Huntersin New Game + -moodissa, joten sain osakseni vielä hieman lisähöykytystä. Bloodborne-neitsyille en kuitenkaan välitöntä sukeltamista lisäosaan uskaltaisi ehdottaa.

Graafisesti ja visuaalisesti The Old Hunters jatkaa emopelinsä upeilla linjoilla. Näkymät ovat kolkon kauniita eikä ruudunpäivityksestä tai tekniikan toimivuudesta löydy purnattavaa. Itse asiassa lisäosan aikana ja sitä ennen tulleet päivitykset ovat korjanneet pienetkin tekniset nurinat (latausajat), joita alkuperäisessä arvostelussani esitin.   

Koko kokemuksesta jäikin hampaankoloon ainoastaan yksi asia. Päästäkseen lisäosaan käsiksi on alkuperäistä peliä pelattava läpi kohtuullisen matkaa. Tämän lisäksi pelaajan täytyy suorittaa tiettyjä rituaaleja uuden alueen avaamiseksi. Tarinallisen pelisuunnittelun lähtökohdista ymmärrän ratkaisun, mutta Bloodbornen jo ties monennetta kerran läpipelanneelle alusta aloittaminen voi olla hieman turhauttavaa.

Edellisessä kappaleessa esitetty ongelma on kuitenkin sen verran henkilökohtaista laatua, että sen ei suo vaikuttavan pelin loppuarvioon. Bloodborne: The Old Hunters on kiistämättä parasta mahdollista lisäsisältöä jo ennestään uskomattoman loistavalle teokselle. Se myös nostaa Bloodbornen omalla kohdallani kiistattomasti vuoden peliksi.

Mainos