Koti Peliarvostelut Peliarvostelu: Broken Sword 5: The Serpent’s Curse

Peliarvostelu: Broken Sword 5: The Serpent’s Curse

Mainos
Stobbartin Yrjo on taas neuvokkaiden aatostensa kanssa puntaroimassa, kuten aikamme Nikke Knatterton.

Vuonna 1996 Revolution Software toi Pleikkari ykköselle maagisen point and click -salapoliisiseikkailu Broken Swordin. Sen jatko-osat ovat olleet enemmän tai vähemmän keskinkertaisia, mutta viides palaa alkuperäisen pelin piirrettyyn tyyliin ja tuo vanhan taian takaisin.

Pelissä amerikkalainen George Stobbart joutuu jälleen mysteerin koukuttamaksi, kun Pariisissa sijaitsevassa taidegalleriassa alkaa silmitön tulitus ja lähes arvoton taulu varastetaan. Georgen toimittajaystävä Nico Collard yrittää päästä jalan rosvon jäljille, mutta epäonnistuu. George puolestaan alkaa heti neuvokkaaksi ja ottaa mystisen keissin tutkittavakseen.

Mainos

Broken Sword 5 tuntuu ja maistuu todellakin samalta kuin ensimmäinen Broken Sword 1990-luvun loppupuoliskolla. Pelin karkkimainen piirrostyyli hivelee silmiä ja pelin vaativat tutkimustyöt vievät todella vahvasti pelajan mukaansa.

Serpentiinin kirous pitää sisällään hauskoja ja kekseliäitä ratkaisuja muun muassa poliisille kahvin juottamista, jotta tälle tulee kova kusihätä ja täten joutuu jättämään vartiointipisteensä. Se tuo mukanaan myös todella rasittavia ongelmia, joiden ratkaisemiseksi ei ole mitään loogista selitystä. Täten pelaaja joutuukin tuurilla kokeilemaan kaikkia epätodellisia vaihtoehtoja, kunnes oikea ratkaisu selviää. Tämä syö miestä.

Pelin seikkailu vie pelaajaa Ranskasta, Lontooseen, Espanjaan ja Irakiin, teoriassa n. kahdeksantuntisen seikkailun myötä. Allekirjoittaneella meni varmaan tuplasti se aika. Henkisesti sain kuitenkin palata varhaisteini-ikäni muistoihin, joten pitempi seikkailu ja aivojenkäyttö ei todellakaan tuntunut pahalta.

Graafisesti peli yrittää olla piirretyn grafiikan kanssa moderni, sekoittamalla siihen 3D-hahmot, jotka harmillisesti erottuvat taustoista liian erilaisina. Muuten grafiikka on nättiä ja sitä on kiva tuijotella.

Broken Sword 5 on loistava ja rauhallinen osoita ja klikkaa -salapoliisipeli, joka toimii hyvänä aivojumppana ja kivana vastineena aisteja ylikuormittaville räiskintäpeleille. Ja kerrankin, tarina on pääosissa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Broken Sword 5: The Serpent's Curse
85 %
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: Get Hard (Extended Cut)
Seuraava artikkeliVOD-arvostelu: Californication – 6. tuotantokausi
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-broken-sword-5-the-serpents-curseBroken Sword 5 on loistava ja rauhallinen osoita ja klikkaa -salapoliisipeli, joka toimii hyvänä aivojumppana ja kivana vastineena aisteja ylikuormittaville räiskintäpeleille. Ja kerrankin, tarina on pääosissa.