Koti Peliarvostelut Peliarvostelu: Bus Simulator 16

Peliarvostelu: Bus Simulator 16

Mainos
Nahkalakki päähän, liian pieni kravatti kaulaan, villaneule ylle ja eläkeläiset kyytiin. Nyt ajetaan linjuri-autoa ja rahastetaan kansalaisia.

Simulaatiopelien invaasion uusin tulokas on vuoden 2016 linja-autosimulaattori. Pitkän matkan reissukuljetuksista ei suinkaan ole kyse, vaan pelaaja nitkuttaa menemään kuvitteellisen Sunny Springs -kaupungin kaduilla, paikallisbussiyrittäjänä.
Toisin kuin rekkasimulaattoreissa, pelaaja aloittaa heti yrittäjänä. Pelaajaa opastaa eläköityvä konkarikuski, joka käy bussiduunin perusasiat läpi kädestä pitäen. Kun pelaaja on valmis toimimaan yksin, aloittaa hän elämän mittaisen virtuaalityönsä, kaahailemalla pysäkiltä pysäkille.

Uusia kuskeja liikenteeseen ja tuottoa omaan kassavirtaan

Pelaaja etenee pelissä rakentamalla uusia palvelureittejä, joihin voi palkata työkkärin listoilta uusia kuskeja. Kuskeille on luonnollisesti hankittava myös oma bussi, joten euroja on ensin karrutettava ajelemalla itse.
Peliä ei pelata pelkästään ajelemalla pysäkiltä toiselle. Kun matkustajat jousevat kyytiin, haluaa osa maksaa kuukausikortin sijaan käteisellä. Tällöin pelaajan on toimittava kassahenkilönä ja laskettava vaihtorahoja aikataulun kustessa taustalla. Mitä nopeampi matikkapää, sitä helpompaa kassaosuus on.
Ajon aikana matkustajat juoruilevat niitä näitä, mutta myös reagoivat pelaajan liikennekäyttäytymiseen. Välttämättä ei siis kannata keilata jokaista liikennemerkkiä tai runnoa vastaantulevia autoja. Jos pelaaja ajaa ihmisen yli, menettää hän kaikki kyseisellä kierroksella kerätyt rahat ja pisteet.

Ala-arvoiset grafiikat

Vaikka Bus Simulator 16 onkin yllättävän viihdyttävä, kärsii se todella ala-arvoisista grafiikoista. Graafinen ulkoasu on suoraan 2000-luvun alusta, eikä renderöintimoottori tue edes 4K-resoluutiota. Jos aurinkoinen keli näyttää Pleikkari kakkosen tasoiselta, tuo sadekeli grafiikkaan vielä aivan omat bonuksensa, enkä tarkoita tätä millään hyvällä.
Pelin tekniikassakaan ei kaikki ole aivan viimeisteltyä. Pelasin peliä rattipoljin yhdistelmällä, enkä saanut ratin tärinöitä toimimaan lainkaan. Peliohjain sen sijaan tärisi kuten piti. Tämä lienee kuitenkin vain väliaikainen bugi, mutta saattanee vaikuttaa monen ropettajan fantasioihin negatiivisesti.
Kuten kaikki ainoastaan PC:lle julkaistavat simulaattorit, tukee Bus Simulator 16:kin modeja. Itse tein arvostelutestit varhaisessa vaiheessa, joten modeja ei vielä ollut saatavilla. Toivottavasti modiyhteisö tekee paremman renderöintimoottorin ja lisää roimasti herkullista kilkettä peliin. Jo loppuvuodesta peli saattaa olla aivan eri tuotos.
Bus Simulator on hauskaa ajanvietettä heille, jotka rakastavat linja-autoja ja etenkin kassatyöskentelyä.
Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Bus Simulator 16
45 %
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: The Division
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Unfriended
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-bus-simulator-16Bus Simulator on hauskaa ajanvietettä heille, jotka rakastavat linja-autoja ja etenkin kassatyöskentelyä.