Mainos

2K Gamesin Carnival Games VR tuo nimensäkin mukaan virtuaalitodellisuustivolin oman kodin seinien sisäpuolelle.

PlayStation VR:lle ja PC:n HTC Vivelle julkaistu pikkupeli tarjoilee leikkikentäksi ihan kunnollisen karnevaalikekkerin. Pelaajaa johdattelee kädestä pitäen Chaplinin näköinen herrasmies, jota kuuntelemalla ei voi kun onnistua.

Mainos

Carneval Games VR:ssa pelaaja pääsee hyödyntämään VR-visiirin lisäksi käsikapuloita, joilla heitellään palloja ja ammuskellaan tivolityyliin. Aluksi tehtävät ovat naurettavan helppoja, mutta taso muuttuu hyvinkin haastavaksi melko nopeasti. Uusiin tivolikekkulointeihin pääsee käsiksi vain tekemällä riittävän hyviä pisteitä ja niitä saadakseen on oltava tarkka heittäjä, hyvä ampuja ja erittäin nopea liikkeissään.

carnival-games-vr-screen-04-ps4-us-12sep16

Carnival Games ei sinäänsä tuo mukanaan mitään uutta. GeForce GTX:n oma VR Experience esittelee visuaalisesti hieman edistyneemmän VR-sirkuksen ja se on vieläpä ilmainen. Pelattavaa Carnival Gamesissa on kuitenkin enemmän, mutta virtuaalitodellisuudessa ei varsinaisesti jaksa viettää kovin pitkiä aikoja – varsinkaan kun koko ajan tulisi riehua.

Respawnin testissä oli PC-versio, joka toimi teknisesti hyvin, mutta heittotarkkuudessa on puutteita. Kun tähtää kohteeseen, pallot menevät aina ohi. Kun tähtää vähän vasemmalle, aina onnistuu. En tiedä onko pelin pääkamera, eli vallitsevan silmän kamera oikeanpuoleinen tavallisen vasemman sijaan, vai mikä mättää. Se ei kuitenkaan haittaa, kunhan systeemiin tottuu. VR-kokemus on kuitenkin aina hitusen käyttäjäkohtainen juuri näidenkin asioiden vuoksi.

carnival-games-vr-screen-03-ps4-us-12sep16

Carnival Games VR on ihan mukiinmenevä VR-neppailu, joka sopii myös lapsille. Aivan tarhaikäistä en laittaisi virtuaalitodellisuuteen, mutta alakoululaiset riemastuvat takuulla. Aikuiset viihtynevät puolisen tuntia ja sitten homma on nähty.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Carnival Games VR
65 %
Edellinen artikkeliTässäkö vuoden peli? Pippelit iloittelevat 8 pelaajan moninpelissä
Seuraava artikkeliElokuva-arvostelu: Liittoutuneet
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-carnival-games-vrCarnival Games VR on ihan mukiinmenevä VR-neppailu, joka sopii myös lapsille. Aivan tarhaikäistä en laittaisi virtuaalitodellisuuteen, mutta alakoululaiset riemastuvat takuulla. Aikuiset viihtynevät puolisen tuntia ja sitten homma on nähty.