Mainos

Zombivirus valtaa lomaparatiisin – uudelleenmasteroituna tietenkin.

Puolalaisen Techlandin ensimmäinen AAA-hitti ei koreillut tarinallaan, mutta sai julkaisuvuonnaan, 2011, paljon positiivista palautetta intensiivisyydestä ja grafiikoistaan. Puolalaistalo irtaantui Deep Silver -julkaisijan ikeestä Dead Islandin 1,5-osan, Riptiden (2012) julkaisun jälkeen ja kehitti sekä julkaisi omatoimisesti varsin menestyksekkään The Dying Lightin nykyiselle konsolikannalle. Riidat Deep Silverin kanssa on nyt sovittu ja Dying Lightin pelimoottori saa luvan toimia Dead Island -esiosien uudelleenlämmittäjänä ennen roimasti myöhästyvää, Los Angelesiin sijoittuvaa Dead Island 2:ta.

Mainos

Dead Island -remasteroinnit näyttävät hyvältä. Palmut huojuvat, aurinko kuumottaa ja zombit ovat rumia. Visuaalisen kauneuden rikkovat vain edellisen konsolipolven aikana rakennetut hahmot, joita on siloteltu animaatiotrackereiden vuoksi varsin vähän. Myös vuosien takaiset esirenderöidyt animaatiot näyttävät vanhentuneilta – vaikkakaan ei sentään PS1-tasoiselta. Kaikilta muilta osin molemmat pelit ovat varsin onnistuneita remasterointeja.

Kasibittistä kivaa kaupan päälle

Paketti sisältää Dead Islandin ja Riptiden lisäksi vielä kasibittisen Retro Revenge -pelihalliseikkailun, jossa juostaan Los Angelesin kaduilla ja potkitaan loputtomia zombielaumoja. Tämä ei juuri koukuta, mutta toimii satunnaisviihdykkeenä esimerkiksi odotellessa pian saapuvaa kaveria tai tv-ohjelman alkua.

Vielä kun katsotaan hintalappua, jossa koreilee ainostaan 20 euron määräraha, voi Dead Islandin uudelleenlämmittelyä suositella ihan suosiolla – etenkin, jos ne jäivät aikoinaan kokematta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Dead Island Definitive Collection
82 %
Edellinen artikkeliRespawn testaa: Tältä näyttää Grand Theft Auto V virtuaalitodellisuudessa
Seuraava artikkeli4K UHD -arvostelu: Independence Day
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-dead-island-definitive-collectionDead Islandin uudelleenlämmittelyä voi suositella ihan suosiolla – etenkin, jos ne jäivät aikoinaan kokematta.