Mainos
PlayStation 4:lle julkaistu kotimainen halpispeli lanseerattiin 5. maaliskuuta PS Plus -käyttäjille ilmaisjakeluna ja tämän kanmppiksen jälkeen pelin voi ostaa n. 15 euron hintaan. Kyseessä on huumoripainotteinn zombienlahtauspeli yläperspektiivistä.
 
Pelissä ohjataan teräksenkovaa sotilaseliittiä, joka on jäänyt henkiin zombiepidemian kynsistä, sillä hänelle ei virus tartu. Tavoitteena on kulkea kaupungin läpi 10 kentän ajan ja lahdata samalla mahdollisimman monta saastunutta.
 
 
Pelin idea on yksinkertainen ja toteutustapa perinteisen toimiva 3rd person shooter. Lopputulos on helvetin hauska ja koukuttava.
 
Ensinnäkin zombien lahtaaminen on jo itsessään huvittavaa ja tyydyttävää. Peli tarjoilee huumoria myös muistoesineiden voimin, joissa oleva läppä on brutaalia, mutta hulvatonta.
 
Zombeja pääsee kaatamaan perus kiväärillä, konekiväärillä, kranaateilla, haulikolla, liekinheittimellä ja esimerkiksi veitsiä sylkevällä customaseella. Aseita on pirusti ja zombientappotapoja lukemattomasti. Oli tyyli mikä tahansa, aina se on yhtä fantastista.
 
 
Vaikeusasteeltaan peli on ajoittain jopa kohtuuton. Ensinnäkin ohjaus ottaa oman aikansa ennen kuin se on kokonaan hanskassa. Sen jälkeen vaikeusaste kasvaa eksponentiaalisesti jokaisessa kentässä. Jo viidennellä tasolla tulee kohtauksia, joissa 20 uudelleenyritystä ei riitä. Peli koukuttaa silti ja palkitsee uusilla herkuilla onnistuneista suorituksista.

Graafisesti Dead Nation: Apocalypse Edition on silmää miellyttävä ja yksityiskohtainen, mutta mikään next gen -nautinto se ei ole. Peli näyttää partikkelien ja zombien lukumäärää rajoitettaessa aivan yhtä hyvältä PS3:lla.
 
Jos peli tulisi kauppojen hyllyille 70 euron hintalapulla, olisi arvosana 6/10, mutta koska se on ilmais/halpispeli on sen viihdearvo ja hintalaatusuhde hyvin korkealla. Siksi vahva 9.
 
Ja parasta vielä, pelin zombielahtauksesta on käynnissä globaali kilpailu, jossa Suomikin on mukana. Lehdistöaikana Suomi oli parhaimmillaan 12., kun virallisen julkaisun jälkeen tipuimme jo 20.:lle sijalle. Nyt äkkiä lataamaan peli ja nostamaan Suomi kärkeen!
Mainos
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: The LEGO Movie Videogame
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Leijonasydän
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.