Mainos
Dragon Ball Z tuntuu viehättävän pelinkehittäjiä vuodesta toiseen. Vuonna 1989 päivänvalon nähnyt anime-sarja onkin lainannut nimensä lähes 60 erilaiselle videopelille. Dragon Ball Z: Battle of Z on uusin lisäys tähän kunnioitettavan pitkään listaan. Kyseessä on taistelupeli, jossa tv-sarjasta ja manga-sarjakuvista tutut hahmot mätkivät toisiaan erilaisissa ympäristöissä. Tarjolla on kattava pakkaus ottelijoita erilaisine taisteluliikkeineen, sekä vastustajia aina perushahmoista jättimäisiin apinaolentoihin.
 
Dragon Ball Z -universumiin tutustumattomalle (kuten allekirjoittaneelle) pelin juonellinen kehys ei oikein aukea. Onneksi kamppailuista pystyy kuitenkin nauttimaan myös asiaan vihkiytymätön. 
Taisteluihin uppoudutaan neljän hahmon tiimeissä, joista kolmea kontrolloi konsoli ja yksi jää pelaajan vastuulle. Tietokone ei varasta show:ta, vaan jättää pelaajalle sopivasti myös itsenäistä mätkittävää. Yksinpelimuodossa tarjolla on kymmeniä kenttiä, joiden haastavuus nousee sopivasti pelissä pidemmälle edettäessä.
 
tyypit
 
Mekaniikaltaan peli noudattaa monista tappelupeleistä tuttuja kuvioita. Perushyökkäysten lisäksi kullakin hahmolla on persoonalliset erikoisliikkeensä, ja taistelumenestyksestä voimaa saavan energiamittarin täytyttyä on mahdollista suorittaa näyttäviä voimahyökkäyksiä. Kontrollit ovat toimivat, vaikka hahmojen lentokykyihin täytyykin hieman totutella. Kiitosta peli ansaitsee erityisesti toimivasta lukitussysteemistä, joka ei genren peleissä läheskään aina ole itsestäänselvyys. 
 
Graafisesti Battle of Z on varsin kaunista katseltavaa. Peli on kuin interaktiivista animea terävällä resoluutiolla ja sulavalla liikkeellä höystettynä. Pienet animaatiopätkät muun muassa erikoishyökkäyksiä toteutettaessa tuovat mukavaa vaihtelua toimintaan. Taustamaisematkin miellyttävät silmää, vaikkeivat mitenkään maailmaa mullistavia olekaan.   
 
taistelu
 
Kaikesta hyvästä huolimatta Battle of Z sisältää pari kipupistettä, jotka on arvostelussa syytä mainita. Ensinnäkin pelin valikkorakenne on vähintäänkin sekava. Hahmojen kustomointi täytyy opetella kantapään kautta, eikä liikkuminen esimerkiksi pelimuodosta toiseen ole mitenkään sulavaa. Lisäksi pelistä löytyy monista teknisesti hyvin toteutetuista peleistä tuttu ongelma: vaikka kaikki toimii, niin mikään ei häikäise loistavuudellaan. Battle of Z tuskin jääkään historiankirjoihin genreä mullistavana teoksena.
 
Pomo
 
Olennaisena osana peliä on mainostettu sen online-pelimuotoja. Internet-yhteyden välityksellä vaikeita vastuksia pääsee kaatamaan co-oppina, tai ottaa osaa 8 pelaajan kilpailulliseen battle-modeen. Valitettavasti tämän arvostelun puitteissa pelin verkkotoimintoja ei päästy arvioimaan, sillä servereiltä ei ennen julkaisupäivää löytynyt peliseuraa. 
 
Loppukaneettina voidaan todeta, että Dragon Ball Z: Battle of Z on mukiinmenevä taistelupeli, josta eniten saa irti vannoutunut Dragon Ball -fani. Miltään osin se ei kuitenkaan kohoa peruspelaajan pakkohankinnaksi.
Mainos