Koti Peliarvostelut Peliarvostelu: Driveclub Bikes

Peliarvostelu: Driveclub Bikes

Mainos

Maailman kaunein autopeli sai sivuvaunuunsa myös prätkät.

Kenties tämän konsolipolven kaunein autopeli, Driveclub kärsi takkuisesta julkaisutuskastaan, mutta sai kuin saikin kaiken puolen vuoden taistelun jälkeen toimimaan. Tällä hetkellä Driveclub on ehdottomasti PlayStationin parasta autoviihdettä, vaikka ei Need for Speedin tavoin ajoneuvotuunauksia mahdollistakaan. Ja nyt peli valtaa uuden osa-alueen, ja tekee sen vieläpä todella onnistuneesti.
Driveclub Bikes tuo mukanaan joukon moottoripyöriä, joiden kanssa kaahaillaan tuttuja ratoja, aivan erityylisessä ajokokemuksessa. Mikä parasta, peli tarjoillaan myös aivan itsenäisenä pakettinaan, joka ei vaadi alkuperäisen Driveclub-pelin omistusta. Autopuoli on silti myös käytössä, tosin varsin rajoitetulla autokannalla.
Koska Driveclub on arcade-tyylinen autopeli, on moottoripyörienkin ohjaus oikeita hieman helpompaa. Kurveissa ei takarengas lähde liukastelemaan ja kääntyvyys on hieman oikeita jouhevampaa. Ajaminen on silti sekä teknisesti, että visuaalisesti todella paljon nautinnollisempaa kuin oikeita prätkäpelejä edustavissa Ride– ja MotoGP-peleissä.
Uusia kisoja on prätkäpuolella samanmoinen nippu kuin autopuolella Driveclubissa julkaisussaan, eli ajettavaa riittää maltillisissa parin tunnin pelisessioissa noin viikoksi. Lisää pyöriä ja kisoja on tietysti odotettavissa lisää myöhemmin, mutta näilläkin pärjää.
Ajaminen ei käy tylsäksi, sillä kisat koostuvat kilpa-ajon ja aika-ajojen lisäksi myös stunttailusta, esim. taitoajon, endojen ja keulimisten muodossa.
Valokuvamoodi on parasta paskaa myös prätkäpuolella, kuten arvion kuvista voi varmasti päätellä. Kuvaaminen on kivaa ja kameratyökalu mahdollistaa hyvin vapaat taiteelliset näkemykset.
Driveclub Bikes on yksinkertaisesti tämän hetken paras prätkäpeli, joka markkinoilta Grand Theft Auto V:n lisäksi löytyy.
Mainos