Mainos

Alkuperäinen Driveclub oli PS4:n julkaisufloppi, joka lukuisten päivitysten ja ilmaisten sisältölaajennusten jälkeen muokkaantui yhdeksi parhaista arcade-ajeluista kautta aikain. Nyt Driveclub VR astuu edeltäjänsä ajosaappaisiin ja edustaa yhtä ainoista, täysikokoisista PS VR:n julkaisupeleistä. Onnistuuko Driveclub VR edeltäjäänsä paremmin vai jääkö se jälkeen jo lähtösuoralla?

Driveclub VR ei ole pelkkä VR-autoilun esittelydemo, vaan siinä on reilusti sisältöä. Valitettavasti alkuperäisen Driveclubin parhaita ominaisuuksia on karsittu rankalla kädellä jotta peli on saatu tuotua VR-visiireille.

Sen graafinen taso muistuttaa 90-luvun pelihallikaahailua ja monet upeat graafiset ominaisuudet on jätetty kokonaan pois. Toki autot näyttävät sisältä edelleen uskomattoman hienoilta ja mukaan mahtuu edelleen pieniä yksityiskohtia, jotka todella antavat vahvan immersion vr-autoilusta.

Mainos

Ongelmat alkavat todella näkyä itse ajossa, sillä kaikki vähänkin edempänä näkyvä muuttuu tekstuurimössöksi ja immersio hajoaa amisviiksien ohueksi haituvaksi. Autopeleissä on tärkeää nähdä mihin tie johtaa, jotta kulmat ja käännökset pystyy leikkaamaan mahdollisimman nätisti mutta Driveclub VR:n kohdalla tämä on yksi suurimmista ongelmista. Oletko koskaan koittanut ajaa autoa kaverin silmälasit päässä?

Vaikka peli on periaatteessa sama kuin alkuperäinen, ei se anna pelaajan jatkaa VR-laseilla siitä, mihin peruspelissä on jääty, vaan kaikki autot pitää avata uudestaan. Tämä ei välttämättä haittaa kaikkia, mutta kun Driveclub VR:n aiheuttama VR-pahoinvointi otetaan huomioon, saattaa edessä olla heikkovatsaisille todella pitkä, oksennuksenmakuinen projekti. Driveclub VR aiheuttaa VR-pahoinvointiin taipuville varmasti heikon hapen, mutta VR-veteraanit pärjäävät pelin kanssa varmasti ainakin pieninä annoksina.

Driveclub VR kuitenkin todistaa että virtuaaliautoilussa on todellista potentiaalia ja konsolipuolella tämä on tällä hetkellä kutakuinkin se ainoa vaihtoehto kokea se. Fiilis on upea, jos pahasta olosta pääsee yli ja graafiset puutteet pystyy antamaan anteeksi. Driveclub VR:n pahin vastustaja onkin Driveclub itse. Alkuperäinen peli on päivitysten jälkeen yksinkertaisesti paljon parempi ja Driveclub VR:n uudet radat tulivat vielä ilmaiseksi myös peruspeliin, vaikka Driveclub VR jääkin Evolution Studiosin joutsenlauluksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Driveclub VR
50 %
Edellinen artikkeli20-minuuttinen pelikuvavideo Ghost Recon: Wildlands -pelistä – mukana ohjeet beta-hakuun
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Money Monster
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
peliarvostelu-driveclub-vrDriveclub VR kuitenkin todistaa että virtuaaliautoilussa on todellista potentiaalia ja konsolipuolella tämä on tällä hetkellä kutakuinkin se ainoa vaihtoehto kokea se. Fiilis on upea, jos pahasta olosta pääsee yli ja graafiset puutteet pystyy antamaan anteeksi.