Mainos
Siinä missä suurin osaa AAA-tason peleistä perustuu maailman tai jonkin muun elämää suuremman asian pelastamiseen, Farming Simulator 2013 perustuu juuri siihen miltä nimi kuulostaakin.
Tietokonepuolella on nähty ties minkälaisia simulaattorivirityksiä, jotka nykyään voidaan jo ensivaikutelmalla todeta pelkäksi pas…   …kakaksi. Tällä kertaa peliä tungetaan jo konsolille. Voiko tässä Farming Simulatorissa olla jotain hyvääkin?
 
Traktori
 
Tarkoituksena on tietenkin hoitaa maatilaa parhaansa mukaan, hankkia uutta kalustoa farmille ja laajentaa peltoalueita. Alussa pelaaja aloittaa talonsa pihasta ja tutoriaali opastaa viereisellä pellonpahasella miten perushomma toimii. Tutoriaalin jälkeen voikin aloittaa aggrikulttuuroinnin ihan tosissaan. Jostain ihmeen syystä toinen pelto ei olekaan ihan vieressä. Joten hyppään vanhaan avotraktoriin, kyntölaite kiinni ja ajelen toiselle pellolle. Hitaan köröttelyn jälkeen saavun toiselle pellolle. Lasken kyntölaitteen alas ja rupean kyntämään. Kas, kyntölaite on liian painava ja traktorin eturenkaan osoittavat kohti taivasta. Onko tässä oikeasti simuloitu asioita?
 
Onneksi traktorista toiseen voi vaihtaa lennosta. Uudempi traktori alle ja taas lähden kohti peltoa. Tämähän on huomattavasti nopeampi laite. Testaan ajo-ominaisuuksia paikallisilla kukkuloilla ja totean kääntyvyyden olevan mikroautosta ja maasto-ominaisuuden kamelin luokkaa. Kun vihdoin saavun kakkospellolle, isken kyntölaitteen kiinni ja menoksi. Nyt homma toimii ja peltoa kääntyy. Paitsi että ajelen liian lujaa ja kyntö ei onnistu. Ahaa, kyntö pitää tehdä vakionopeudensäädin maksimissaan arvossa kaksi. Selvä, tehdään näin. Mutta tämähän on hidasta…
 
Yhtäkkiä virtuaalimaajussin virtuaalipuhelimeen tulee viesti. Lasti pitäisi kuljettaa pisteestä A pisteeseen B. No tottakai otan tehtävän vastaan, saahan siitä mukavan korvauksen. Tehtävässä myös ilmoitetaan, että kyseiseen työhön tarvitaan haarukkanostin. Mutta, eihän minulla sellaista ole. No sellaisenhan ostaa äkkiä, ja toimitus tapahtuu traktorikaupan pihalle. Tällä kertaa olen fiksu ja valitsen suoraan nopeamman traktorini, eihän tuollaiseen vanhaan traktoriin voi haarukkanostinta saada kiinni. Kyntölaite irti ja muutaman minuutin ajelun jälkeen saavun kaupan pihalle, missä nostin minua kiltisti odottaa. No mutta eihän sitä saa traktoriin kiinni. Voi vit.. …hitsinpimpula.
 
Puimuri
 
Otan hieman lisää lainaa ja ostan uuden maatalouskoneen. Nappaan ajoneuvon kaupan pihasta ja haarukkanostin napsahtaa tähän kiinni kuin lehmä lypsykoneeseen. Ajelen kentän oikeaan alalaitaan noutamaan lastin, nostan sen haarukkaan ja lähden kohti päämäärää. Tämä sijaitsee kartan yläreunan keskitienoilla. Laite kulkee mahtavat 20 mailia tunnissa ja tehtävässä on aikaraja. Lasti putoaa haarukoista muutamaan otteeseen rajujen oikoreittieni johdosta. Kaiken lisäksi pudonnut lasti on vaikea saada takaisin kyytiin. Ehdin kuitenkin paikalle ja saan korvauksen.
 
Tyhjennys
 
Jatkan pellon kääntöä ja huomaan miten tylsää se on. Mutta hei, tähän voi palkata työntekijän. Jätän tietokoneen ohjaamaan kyntöä ja menen itse puimaan peltoa numero yksi. Uusi viesti tulee virtuaalimobiililaitteeseen. Nyt pitäisi ajaa golfkentän ruoho. Aavistan että, minulla ei tietenkään ole ruohonleikkuria joten sellainen pitää ostaa. Myyn muutaman vanhoista avotraktoreista, koska mitään EU-tukiaisia ei pelissä tunneta. Uusi ruohonleikkuri alle ja taas mennään… kuin etana. Tehtävä jää kesken, sillä ruohonleikkuri homehtuu edelleen tienposkessa, vain muutaman korttelin päästä traktorikaupasta, sillä en vain jaksanut körötellä golfklubille asti.
 
Maatila
 
Ykköspelto puittu, puintijäänteet paalitettu, paalit kerätty ja myyty. Kakkospelto, käännetty ja kylvetty tekoälyn toimesta, aika viedä puimuri paikalle. Hitaasti ja varmasti pääsen perille, ja laitan tekoälyn puimaan, sillä uutta tehtävää pukkaa. Taas kuljetus A pisteestä pisteeseen B. Itseasiassa sama tehtävä kuin viimeksi! Ajan kuormaajan kartan toiselta reunalta toisella ja takaisin. Ei jumalauta, että on tylsää. Mutta hei, valikosta voi nopeuttaa aikaa. TÄMÄ TOSIN EI VAIKUTA AJONEUVOJEN NOPEUTEEN!!!
 
Kauppa
 
Jos aikaa riittää Farming Simulator 2013 on juuri sitä miltä kuulostaa. Peltojen hoitamisen ja tehtävien suorittamisen lisäksi voi maatilalle hankkia muutamia eläimiä, joiden tuotoksia voi myydä. Myös uusia peltoja voi ostaa. Konsoliversiossa mukana on myös toinen kartta, joka tuo mukanaan amerikanmeinkinkiä, eli kaikki on isoa ja mahtavaa. Emännän kummipoika pelasi peliä innoissaan, joten nuorempaa väkeä peli kiinnostaa. Ikävä kyllä kieleksi ei voi valita suomea, joten vieressä saa / joutuu istumaan tulkkina. Virtuaalifarmausta, mitä muuta odotit?
Mainos