Mainos

Farmarisimulaattori on surullistenkuuluisten simulaatiopelien kenties eniten kromipintojaan kiillottanut peli.

Farming Simulator 2013 näytti ettei simulaatiopelin tarvitse olla keskinkertainen räpellys. Ei peli toki mikään AAA-luokan peli ole, mutta veti puoleensa melko suuren fanijoukon. Nyt virtuaalikyntäjät saavat uuden version. Saanko esitellä Farming simulator 2015.

Uutukainen tuo mukanaan hillityn määrän uudistuksia. Näistä suurin lienee mahdollisuus puiden kaatamiseen eli pelistä käytännössä löytyy sisäänrakennettu Woodcutting Simulator. Puiden kaatamisesta ja tukkien myynnistä saa mukavasti lisätienestiä uramoodin edetessä. Muita uudistuksia ovat esimerkiksi likaisten maanviljelylaitteiden peseminen. Kyllä tästä sarjasta vielä kunnon roopeli tulee.

Mainos

Aiemman version ajoneuvojen ajomalli oli todella kepeää ja traktorilla pystyi ajamaan melkein missä tahansa. Fysiikoita on nyt viilattu parempaan suuntaan. Miksikään ajosimulaatioksi ajamista ei voi kutsua mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Kalustosta löytyy yli sata härpäkettä yli 41 viralliselta merkiltä.

Pelin pääanti on tietenkin uramoodi, jossa pyritään pääsemään kaikken suurimmaksi maajussiksi tai -justiinaksi. Karttoja on kaksi kappaletta joissa riittää peltoa ja lääniä kynnettäväksi. Toinen mielenkiintoinen pelimuoto on moninpeli jossa kyntämään pääsee kaverin kanssa. Tämä tarjoaa hauskimman pelikokemuksen, sillä harvoin kaverin kanssa pelatessa suunnitelmat pitävät niin kuin ollaan sovittu. Talonpojanralli on aina kova sana.

Farming Simulator 2015 ei grafiikaltaan turhia koreile. Traktori näyttää traktorilta vaikka öljyssä paistaisi. Aiempaan osaan verrattuna polygoneja on tullut muutama lisää ja peliin on lisätty pieniä graafisia elementtejä elävöittämään ulkoasua. Kyllä sitä traktorin ikkunasta auringonnousua ihailee, mutta on sitä nähty parempiakin. Takaisin kylvöhommiin siis.

Pelin sountrack koostuu pääasiassa dieselmoottorin kehräyksestä featuring some "röhröh" ja "muumuu".

Farming Simulator 2015 on pieni päivitys aiempaan osaansa. Aikaisemman pelin omistajalle uudistukset ovat sen verran pieniä, että peliä metsästäisin uuden sijaan ennemmin alelaarista. Ensipelaajalle tietenkin viimeisin versio on oikea valinta. Kaiken kruunaa pc-version modikulttuuri joka puskee ulos kaikenlaista kivaa omalle farmille.

Mainos
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: The Two Faces of January
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Lucy
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.