Mainos

FIFA, virtuaaliviherkenttien kuningas, on palannut ja sohvaperunan jalkapallo ei ole koskaan ollut näin hauskaa. FIFA 14 tarjoaa pelaajalleen taas taattua laatua monen eri pelimuodon ja liigan muodossa. Peruskauden, Be a pro ja manager moden lisäksi mukana on taas suuren suosioon noussut Fifa Ultimate Team (FUT), joka koukuttaa pelaajan ensisekunneista lähtien. FUT on massiivinen online-yhteisö, jossa jokainen pelaaja yrittää rakentaa joukkueen, joka päihittää tasollaan muut. Joukkueella voi sitten pelata muita samaan päämäärään pyrkiviä vastaan.

Potkuilu

Suomen A-maajoukkuueen ex-valmentajan Antti Muurisen sanoin: “Eteenpäin on menty.

Mainos

FIFA 14 tarjoilee kolmannen sukupolven konsoleille läjän uudistuksia, jotka vaikuttavat suuresti pelituntumaan. Esimmäisenä aiempia pelejä pelannut huomaa sen, että pelin nopeus on tippunut suuresti ja palloon liityvät fysikaat on uusittu. Kosketukset palloon ovat kovempia ja pelaajien ominaisuuksilla on nyt oikeasti väliä. FIFA 13:ssa pystyi nopeilla pelaajilla tekemään lähes kaikkea mitä tahtoi ja pelin tempo oli epärealistisen nopea. Tämä munaravi on nyt lopetettu nostamalla esimerkiksi voiman ja pallonhallinnan merkitystä. Pelaajat tekevät myös entistä viisampia pystyjuoksuja ja taktisilla valinnoilla on suurempi painoarvo. Valitettavasti suurinta uudistusta joudutaan odottamaan seuraavan sukupolven konsoleiden julkaisuun asti. PS4 ja Xbox One -versiot ovat saaneet allensa kokonaan uuden Ignite-pelimoottorin. Moottorin pitäisi tuoda peli vieläkin lähemmäs realismia ja parantaa tekoälyä.

Loikka

Pelin valikot toimivat nyt myös sulavammin ja edellisiä versioita vaivannut "button lagi" on vihdoin poistunut. Muutenkin graafinen ilme on kaunis, ja kun tähän lisätään tajuttoman kova soundtrack, kuten aina tämän sarjan peleissä, luodaan pelaajalle hyvä fiilis jo ennen itse pelin alkua. Kun peli alkaa, kuulee 10 000 kannattajan laulavan joukkueiden oikeita kannatuslauluja ja maailman luokan kommentaattoreiden aloittavan pelin analysoinnin tiukoilla one-linereillaan.

Ilmapallo

Peliä voi myös pelata monilla eri vaikeusasetuksilla. Tämä vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuinka tarkkaan vetojen tai syöttöjen suunta pitää määrittää. Mukavaa on se, että jokaisesta eri vaikeusasteesta löytää vastujia online-mittelöissä. Parasta on kuitenkin pelata kaveria vastaan ja antaa tunteiden kuumentua, sekä virtuaalikentällä että sohvalla. FIFA 14 on genrensä lippulaiva, joka tarjoaa varmasti sisältöä ensivuoden julkaisuun asti.

Mainos