Mainos

FIFA-sarja on EA Canadan lapsi joka vuosi vuodelta varttuu fiksummaksi, hauskemmaksi ja paremman näköiseksi. 

FIFA 15 on uudistukset keskittyivät yksityiskohtiin kuten maalivahtien käyttäytymiseen ja pelaajien tekoälyyn. Peliin on myös palautettu viime next-gen versiosta kiireen takia karsittu turnausmuoto. Mukana ovat myös vanhat tutut pelimuodot kuten urat ja onlinekaudet. Näissä uudistukset ovat kuitenkin jääneet gameplayn parantelun jalkoihin. Mielenkiintoisin uudistus pelimuodoissa on, että Fifa Ultimate Teamiin on lisätty pelaajien lainaaminen. Jos oma tiimi kaipaa huipputähteä muutamaan peliin, ei pelaajan tarvitse enää "grindata" tai ostaa virtuaalikolikoita.
 
 
Oppimiskäyrä on erittäin lyhyt – peli tuntumaan tottuu jo muutaman pelin jälkeen, varsinkin jos aikaisempia sarjan pelejä on tullut pelattua. Vaikkakin peliin pääse sisään helposti, tuntuu se taas kuitenkin uudelta. Yksityiskohtia kuten pallonhallintaa on viety realistisemmaksi ja pelin keskellä pelaaja saa tunteen, että jokainen siirto ja kuljetus merkitsee. Myös itse pallo käyttäytyy eri tavalla. Pallo ottaa villejä kimmokkeita aktiivisesti pallon eteen pyrkivistä puolustajista ja kauko vedot tuntuvat oikeasti painavilta.
 
Puolustajan taklaus ei enää takaa pallonhallintaa, vaan pallo voi karata taklauksesta ja kilpajuoksu pallosta alkaa. Maalivahtien animaatiot ovat erittäin realistia ja kovimmat jätkät ovat saaneet myös omat torjumistyylinsä mukaan peliin. Valitettavasti veskojen paranneltu pelinlukutaito ei aina välity kentälle. Maalivahdit tekevät nimittäin joskus aivan käsittämättömiä ratkaisuja, joista joutuu maksamaan kalliisti. Mukaan on myös implementoitu pelaajien tunteet. Jos joukkueen tähteä taklataan kovaa, voi fiilikset kuumentua pelin edetessä.
 
 
Valikot ovat visuaalisesti kauniit ja toimivat hyvin. Iso plussa on myös pelaajien taitojen visuaalinen esitys, joka tekee vaihdoista ja pelaajien vertailusta nopeampaa. Myös taktiikoiden valmistelusta on tehty kätevämpää. Vastustajan heikkouksiin voi nyt varautua kuudella erilaisella pelityylillä, eikä kaveriporukan Sir Alex Fergusonia tarvitse odottaa enää viittä minuuttia.
 
Äänimaailma ja tunnelma ovat kohdallaan vaikkakin välillä väsyneet kommentaattorit ovat vuosien varrella alkaneet hieman ärsyttää.
 
Jos hyvä urheilupeli kiinnostaa on FIFA 15 fiksu valinta. Taistelu maailman kovimmista jalkapallotitteleistä on taas hitusen verran elävämpää ja hauskempaa.
Mainos