Mainos

Forza Horizon, tuo Forza Motorsportin rennompi sukulainen kurvailee kansan tietoisuuteen kolmannen osan voimin.

Toisin kun Motorsportissa, Horizon keskittyy avoimen maailman kruisailuun ratojen sijaan. Tällä kertaa leikkikenttänä toimii aurinkoinen Australia… jossa sataa välillä.

Kartta pitää sisällään mukavasti vaihtelevaa ympäristöä urbaanista kaupunkikruisailusta aavikon dyyneille sekä kaikkea siltä väliltä. Alkumetreillä saa olla varuillaan, sillä selkärankaan iskostunut vasemmanpuoleinen liikenne ei hevillä unohdu. Australiassa kun liikenne pukkaa olemaan oikeanpuoleista. Se tekee pelin alusta hieman haastavaa, mutta siihen tottuu nopeasti.

Mainos

Toinen enemmän ongelmia liikenteessä aiheuttava taho on ympäriinsä kaahailevat drivatarit. Suljetun radan kisoissa ei ole ongelmaa, mutta nopeus ja drifthaasteissa sekä avoimen maailman haasteissa näistä ei ole kun haittaa. Etenkin laiselleni grindaajalle, joka haluaa täydet kolme tähteä haasteista, tämä tarkoittaa uudelleen ja uudelleen yrittämistä. Ei etteikö ajoneuvo pysyisi hyppysissä, vaan siksi että aina edessä on siiviliajokki tai sitä ohittava drivatar. Tämä aiheuttaa vain turhauttavaa yrittämistä jolla ei ole mitään tekemistä pelaajan taitojen kanssa. Jokainen yritys on tuurista kiinni. Lisäksi itse kilpailuissa Drivatarit antavat kovin vaihtelevaa vastusta.
Välillä johtoasema tulee ensimmäisessä mutkassa ja välillä johtopaikka ei vaan irtoa millään.

2_333605-1920x1080

Itse kisoja pelistä löytyy monenlaisia eri variaatioita. Edellämainitut nopeuskamera ja drifkisat ovat avoimen maailman temmellystä.
Aikaisemmista osista on myös peritty Bucket List -haasteet, kisat junaa tai lentokonetta vastaan sekä suljetun radan tai A-pisteestä pisteeseen B sijoittuvat kisat. Lisäksi jokaisen drivatarin voi haastaa Head to Head -kilpailuun.

Pelaaja kerää myös taitopisteitä, joilla saa hankittua erilaisia pelaajaa tavalla tai toisellaa boostaavaa taitoa. Tämän lisäksi pelistä löytyy tuttu festivaalialue, josta löytyy auton tuunaus ja ostostelupaikat.

Uusia Festivaalialueita saa avattua laajentamalla fanikatrasta. Mitä paremmin pelaaja asiansa hoitaa, sitä enemmän faneja kilahtelee tilille.
Tarpeeksi faneja saavutettuaan pelaaja saa valita uuden festivaalipaikan joka tuo mukanaan uuden kasan kilpailuja.

forza-horizon-3-e3-2016-screenshots-dam

Ratavalikoimalla ei tällaisessa avoimen maailman pelissä oikein voi kehuskella. Onneksi autoja löytyy yli 350 kappaletta, joten jokaiselle pitäisi löytyä se oikea ajokki. Tietenkin valikoimasta löytyy kalleimmat superautot, mutta mukana on myös vanhempia klasikkoajokkeja lämmittämässä sydäntä.

Autojen virittäminen ja kustomointi on edelleen suuressa osassa peliä. Tehottomastakin
pikkuajokista saa aikaiseksi superautoja aamupalaksi syövän hurjimuksen.

Tarrat ovat edelleen mukana ja jokaiselle autolle on tarjolla pelaajien luomia upeita luomuksia. Myös huutokauppa on rantautunut Horizoniin ja muiden virittämistä ja koristelemista autoista voi käydä heittämässä omaa tarjousta.

forza-horizon-3-e3-2016-screenshots-beach-main_v5md

No, mutta onko se nätti ja kuulostaako se hyvältä. Vastaus on kyllä ja kyllä!

Grafiikka-asetuksia on taas hiplailtu ja peli näyttää hyvältä sekä XBox One:lla sekä PC:llä. PC:llä tietenkin grafiikka-asetuksia voi kääntää vielä enemmän kohti kaakkoa, mikäli rauta sen vain sallii.

Ympäristö on kaunista ja autojen maalipinta kiiltelee komeasti. Sieltä täältä löytyy muutama kehno tekstuuri, mutta ne eivät häiritse.

”Isona plussana pelin crossplatform-tuki Xboxin ja PC:n välillä”

Myös äänet ovat myös hyvällä mallilla. Autot kuulostavat esikuviltaan ja soundit ovat todella hienon kuuloisia, joskin hieman turhan voimattomia. Musiikki on pääasiassa eri radiokanavilta tulevaa konemusiikkia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Valikoissa ja uusissa kohteissa jauhaa edelleen naishenkilö ohjeistusta pelaajalle, eikä tätä ei tietenkään voi ohittaa. Come on! Tämä on jo kolmas Horizon sekä yhdeksäs Forza kaikenkaikkiaan. Kyllä me jo sen verran osaamme pelata, että ohjeet pitäisi pystyä ohittamaan.

Isona plussana pelin crossplatform-tuki Xboxin ja PC:n välillä. Pelin ostaessa pelaajalla on mahdollisuus pelata sekä Xbox-konsolilla että PC:llä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Forza Horizon 3
70 %
Edellinen artikkeliNäin massiivinen on Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered -pelin beta
Seuraava artikkeliNäin paljon Call of Duty 4: Modern Warfare eroaa edellisen konsolipolven versiosta
Kirjoittaja on tunnetaan myös YouTube-hahmo Keijo's Theoryna.
peliarvostelu-forza-horizon-3Forza Horizon 3 uudistaa pelisarjaa melko pienin hienovaraisin ottein, mutta tarjoilee perusvarmaan rälläystä Australian avoimilla teillä. Mikä parasta Forza on nyt tarjolla PC pelaajille.