Mainos

Pitkän ja tuskaisen odotuksen ja monen lykkäyksen jälkeen Grand Theft Auto V saapui vihdoin ja viimein pc-pelaajien saataville.

Hartaana GTA-pelisarjan fanina olen tätä päivää odottanut kuin kuuta nousevaa. Toki myönnän että peli löytyy niin vanhalta kuin uudeltakin konsolisukupolvelta, mutta pc-versio on tällaiselle jäärälle se ainoa oikea alusta.

Koska GTA V:n tarina on pelattu läpi useammalla konsolilla, tutkitaan tarkemmin mitä uutta tietokone Grand Theft Auto V tuo mukanaan.

Mainos

Peli siis pääasiallisesti toimii täsmälleen samalla tavalla kun konsoliversionsa, niin hyvässä kuin pahassa. Valittamista tosin ei ole paljon, sillä porttaus tietokoneelle on tehty hyvin. Ohjaimen vaihto onnistuu lennosta ja meno on sulavaa.

Ainut pieni valittamisen aihe on valikoista. GTA Onlinessa olisi mukava saada laitettua esimerkiksi luotiliivien laitto inventaariosta napin taakse, turhan valikkorumban sijaan. Hiiriohjaus taasen helpottaa suuresti liikkumista ja tähtäämistä uusille konsoleille tehdyssä first person -kuvakulmassa.

Pc-versio tuo mukanaan uusia teknisia ominaisuuksia kuten 4K-resoluution ja 60 kuvan ruutunopeuden. Näiden lisäksi teho-pc-käyttäjät voivat vääntää grafiikat yhteentoista ja nauttia PS4- tai X1-versioita tarkemmista tekstuureista ja tuuheammista saniaisista. Pc-versio toi mukanaan myös täysin uuden radiokanavan, uusine biiseineen. Siitä juttua enemmän täällä.

Peli pyörii mukavasti myös peruskoneella kunhan on valmis karsimaan herkuista.


Kolmella näytöllä GTA V avautuu panoramanäkymänä. Klikkaa kuvaa katsoaksesi sen 100 % -koossa.

Mielenkiintoisin uudistus on Rockstar Editor, jossa pikku ohjaajanalut pääsevät toteuttamaan toimintaelokuvapätkiään videoeditorilla. Työkalu on todella mahtava lisä, jolla voi editoida parhaimmat tai huonoimmat hetket jälkikäteen näppäräksi kokonaisuudeksi. 

Pelitilanteen nauhoitus laitetaan päälle ja tämä nauhoittaa tulevat tapahtumat. Toinen vaihtoehto on laittaa Action Replay -moodi päälle, jolloin napin painalluksella saa tallennettua hetket ennen kriittistä tapahtumaa.

Editor on hieman kankea ja siitä löytyy muutamia virheitä. Lisäksi pelaajan ympärille sijoitettavan kameran alue saisi olla paljon suurempi, mutta nämä eivät kokonaisuutta haittaa.

Eikä tässä vielä kaikki. Grand Theft Auto V'stä löytyy myös Director's Mode, jossa pelaaja voi valita eri siivilihahmon ja touhuta tällä omia elokuvahetkiään. Hahmokavalkadista löytyy miltei kaikki yksinpelin hahmot, sekä näiden variaatiot. Ohjaajatilassa voi myös määritellä hahmoille erilaisia elkeitä.

Grand Theft Auto V tietokoneella on ehdottomasti pelin paras versio. Yksinpeli ja moninpeli kulkevat samaa rataa konsoliversioiden kanssa, mutta pc:n lisäominaisuudet vievät pelin aivan uudelle tasolle.

Mainos