Mainos

Heavy Rain, joka alun perin julkaistiin 2010, on saanut oman uusiokäsittelynsä, kuten loistava Beyond: Two Souls viime vuoden puolella.

Heavy Rain keskittyy neljän päähenkilön ympärille, jotka pyrkivät selvittämään Origami-tappajan henkilöllisyyden ja taistelemaan aikaa vastaan, jotta pienen kidnapatun pojan henki saataisiin pelastettua. Kaikki pelin päähenkilöt voivat kuolla kesken tarinan, mutta peli jatkuu silti aina loppuun asti. Millainen loppu se on, riippuu täysin pelaajan tekemistä valinnoista ja onnistumisista reaktiotesteissä.

Heavy Rainin saama käsittely on sama kuin Beyond: Two Soulsin: suurempi resoluutio, tarkemmat tekstuurit, parannettu ruudunpäivitys sekä parannettu valaistus. Lopputulos on todella upea ja pientä napinaa voi ainoastaan antaa animoinnista, joka ei kaiken graafisen loiston keskellä ole niin sulavaa kuin nykypäivänä odottaisi. Samoin mukaan on jätetty muutamia ennalta renderöityjä animaatioita, jotka eivät ole saaneet lainkaan päivitystä ja nämä todellakin pistävät silmään. Vaikka samaan aikaan ne ovat oiva tapa kurkistaa miltä peli on näyttänyt kuusivuotta sitten, on aivan käsittämätöntä, miksi näitä ei ole uudelleen ajettu pelimoottorilla uusioversiota varten.

Mainos

Mukana on myös muutamia graafisia virheitä jotka puuttuivat alkuperäisestä pelistä. Kamera saattaa juuttua peliympäristön ulkopuolelle ja koko peli vilkkui ensikäynnistyksellä kuin strobovalot konsanaan. Konsolin uudelleen käynnistys poisti vilkkumisen, mutta graafisia kömmähdyksiä ilmeni koko pelin. Toivottavasti Heavy Rain saa pikakorjauksen näihin pieniin ongelmiin jotta immersio säilyy vahvempana.

Heavy Rain on interaktiivinen elokuva, joka kaikkien tulisi kokea. Uusiokäsittely tuo tämän väärinymmärretyn helmen nyt kaikkien PS4-pelaajien käsille.

Vaikka ohjattavuus on edelleen kankea ja peli on täynnä paljon parjattuja reaktiotestejä, on sen tarina ja henkilöhahmot niin upeita, että kokemusta ei kannata missään nimessä jättää väliin. Se on todella ansainnut kulttimaineensa ja pienistä puutteista huolimatta, on PS4:n versio selkeä parannus alkuperäiseen, eivätkä edes aiemmista pelikerroista johtuvat juonipaljastukset latistaneet tunnelmaa.

Mainos