Mainos

Nintendon rakastettu fantasiamaailma lyö hynttyyt yhteen Dynasty Warriors -mätkintäpelien kanssa. Tuloksena on paketti, joka pyrkii miellyttämään niin Zelda-faneja kuin hack and slash -pelityylin ystäviä.

Hyrule Warriors yhdistää kaksi tyystin erilaista pelisarjaa keskenään. Zeldat ovat perinteisesti olleet rauhallisia seikkailuja, joissa pelaajaa haastetaan myös ajattelemaan erilaisten arvoitusten myötä. Dynasty Warriors -sarja taas tunnetaan armottomista taistelupeleistään, joiden suola on suurten vihollisaaltojen kukistamisessa tarkoilla napinpainalluksilla ja näyttävillä liikkeillä. Ensiksi mainitusta Hyrule Warriors ottaa juonensa, ulkoasunsa, hahmonsa ja aseensa. Muu sisältö onkin 
sitten rehellistä Dynasty Warriors -kamaa.
 
 
Juonensa peli ammentaa hauskalla, joskaan ei hirvittävän omaperäisellä, tavalla Zeldan-sarjan eri osista. Hyrulen valtakuntaa uhkaava pahuus on jälleen kukistettava, mutta tässä onnistuakseen pelaajan täytyy surffailla aikaisempien pelien maailmoihin rakennetuilla taistelukentillä. Tappelemaan pääsee niin Ocarina of Timen, Twilight Princessin kuin Skyward Swordin maisemiin. Mikä parasta, hommaa ei täydy hoitaa pelkästään Linkin vihreässä tunikassa, vaan kamppailutaitojaan pääsee esittelemään myös monista aikaisemmista peleistä tutuilla hahmoilla – jopa ilkeyden yliruhtinaana Ganondorfina. 
 
Tarina on kuitenkin vain statistin roolissa Hyrule Warriorsissa. Pääosassa on intensiivinen, strategisilla elementeillä maustettu taistelu. Yksinkertaistettuna homma kulkee siten, että jokaisessa kentässä pelaajan tulee vallata tietty määrä vihollisen tukikohtia ja estää oman päämajansa kaatuminen. Näiden tavoitteiden täytyttyä pelaajan täytyy vielä kukistaa astetta haastavampi pomovastus, jonka lopulliseen lyömiseen tarvitaan usein Zelda-peleistä tuttuja lisävarusteita. 
 
Taistelut ovat näyttäviä ja vastustajia lakoaa varsinkin erikoisliikkeiden edessä valtavia määriä. Esimerkiksi yli 50 peruspahiksen kaataminen yhdellä tehoiskulla ei ole mitenkään harvinaista – varsin viihdyttävää kylläkin. Kontrolleista saa nopeasti kiinni ja hyökkäysten teho kasvaa mukavasti taitotason karttuessa. Roolipelimäiset hahmobuffit ja kokemuspisteiden kartuttaminen tuovat tarpeellista lisäsyvyyttä napinhakkausfestivaaliin. 
 
 
Hyrule Warriors miellyttää pelaajaa myös visuaalisella ilmeellä. Legend of Zeldan maailma on nyt ennennäkemättömän kaunis. Erityisen mukavaa on vierailla tutuissa paikoissa, jotka HD-kiillotuksensa ansiosta tuntuvat entistäkin elävämmiltä. Teknisesti peli on muutenkin hyvässä kuosissa; latausajat ovat lyhyitä, ruudunpäivitys on sulavaa, eikä kuvan repeytymistä ole havaittavissa. 
 
Graafisella ja teknisellä onnistumisella on kuitenkin myös varjopuolensa. Paikallisessa kaksinpelissä suorituskyky laskee huomattavasti. Moninpeli tuntuu muutenkin vähän väkinäiseltä, eikä sen sisällyttäminen Hyrule Warriorsiin ole välttämättä ollut paras mahdollinen ratkaisu. 
 
Toimintaongelmaisen moninpelin ja tarinan keveyden lisäksi Hyrule Warriorsista ei löydy muuta huomautettavaa. Etenkin Zelda-sarjan faneilla ja hack'n slashin ystäville tarjotaan nannaa runsain mitoin. Jos jompikumpi näistä kahdesta ei pelaajaa kiinnostaa, voi Hyrule Warriorsin jättää huoletta hyllyyn. Kaikille muille peli on erinomainen hankinta.  

Mainos