Mainos

Sucker Punchin ylistetty toimintapeli inFamous: Second Son on saanut uutta pelattava First Light -lisäosan muodossa.

First Light saapuu sekä fyysisenä, että digitaalisena itsenäisenä julkaisuna, mutta se on osa Second Son -pelin tarinaa, samassa tutussa Seattlen kaupungissa.
 
Peli seuraa emopelissä tavatun sivuhahmo Abigail "Fetch" Walkerin tarinaa pari vuotta ennen Second Sonin tapahtumia. Seattle ei vielä ole erikoisjoukkojen D.U.P.:n hallinnassa ja Fetchkin on vasta löytänyt neon-kykynsä. Hän yrittää salata voimansa, jottei joutuisi hallituksen kynsiin, mutta venäläisen Akuma-jengin hyökkäys Fetchin velipoikaa kohtaan saattaa naisen suuren vihan valtaan, jonka vuoksi kostonretki ryssämafiaa kohtaan alkaa. Avukseen Fetch saa joukon paikallisia pelimiehiä, joilla on omat velkansa myös Akuma-poppoolta saamatta. Myös Second Son -pelin pahiksella on jo tässä vaiheessa omat katalat aatoksensa mielessä.
 
 
Täysin erillisenä myytävä inFamous First Light ei vaadi inFamous Second Son -peliä toimiakseen. Sony on siis huomioinut myös ne inFamous-pelaajat, jotka ovat kolunneet keväällä ilmestyneen Second Sonin läpikotaisin puhki ja vieneet pelin vaihtoon. Pelin saa digiversiona n. 15 euron hintalapulla, joka on varsin kohtuullinen.
 
First Lightissa on puolet Second Son -pelin hiekkalaatikosta tutkittavana. Seattlen pohjoisempi puolisko, joka on aina joko pimeyden tai hämärän peitossa, sillä Fetch tarvitsee neonvaloenergiaa voidakseen käyttää voimiaan. Bonuksena pelistä löytyy myös uusi lumisempi kohtaus, joka on piristävä lisä. Maisema on varsin suomalaista ankeutta, joten julkaisuajankohta ei olisi voinut olla parempi.
 
 
Pelattavuudeltaan meininki on täsmälleen samaa kuin Second Son -emopelissä, jossa edetään juonen mukaan ja hoidellaan siinä samassa sivutehtäviä, kuten rikollisten nujertamista ja neonlaserilla spray-tagaamista. Kerättävää löytyy jälleen kerran mahdottomat määrät ja kaikki voimasirpaleet ovatkin heti saavutettavissa. Jos tarinaa ei ole kiire hutaista läpi, voi Fetchin kehittää vaikka kokonaan huippukuntoon ennen varsinaisia koitoksia.
 
 
inFamous-pelien tärkein ominaisuus hyvän ja pahan karma loistaa poissaolollaan. First Light on puhtaasti lisätarina uudella hahmolla, eikä mitään muuta. Pelattavuus on samaa, grafiikka on edelleen järkyttävän hienoa ja tekemistä riittää muutamaksi tunniksi, riippuen siitä mitä kaikkea haluaa puolikkaassa Seattlessa puuhailla. Moninpelillä ei tässäkään versiossa ole jalansijaa.
Mainos