Mainos

Invizimals: The Lost Kingdom on ensimmäinen Invizimals-peli PlayStation 3:lle ja se johdattelee pelaajan nuoren aasialaispojan matkassa ihmeelliseen satumaahan, paikallisen museon kautta. Satumaassa poika voi ottaa itselleen useiden eri monstereiden muodon, joilla jokaisella on omat kykynsä ja erikoisuutensa. Siinä sitä sitten seikkaillaan pitkin kuvitteellisia taikametsiä ja taistellaan tie läpi voittoon.

Steroiditiikeri
Punttiksella ahkerasti viihtynyt tiikeri on kasvattanut lihasmassaansa selkeästi myös anabolisten steroidien kanssa.
 
Lineaarisesti etenevä tasoloikkaseikkailu Invizimals: The Lost Kingdom on suunnattu selkeästi varsin pienille lapsille. Sen ikäraja on luokiteltu kuitenkin seitsemänvuotiaille, joten kohderyhmä taitaa olla juuri tarkalleen sitten se seitsemän. Peli on dubattu kokonaan suomeksi, ja kaikki tekstit on käännetty myös kotimaan kielelle. Tämä on suuri plussa, sillä kuka vanhempi jaksaisi jokaista asiaa alkaa vieressä kääntämään.
 
Itse pelihahmon ohjaus on helppoa ja toimivaa. Hahmo käyttäytyy kuten pitää ja pelaaminen on helppoa. Pelin alussa pelaajalle väännetään kaikki rautalangasta, joten mikään ei voi olla ensimmäisen kentän jälkeen epäselvää.
 
Valitettavasti kaikkea väännetään liiaksikin rautalangasta. En muista, että itse olisin 1980 ja 90-lukujen vaihteessa tarvinnut samanikäisenä minkäänlaisia rautalankahelppereitä pelien pelaamista varten. Toki silloin pelit olivat puhtaasti simppelimpiä, mutta rajansa kaikella, eteenkin kun samasta asiasta jauhetaan monta kertaa uudelleen ja uudelleen… ja uudelleen.
 
Lintu
 
Pelin grafiikka on karkkimaista ja se olisi voinut olla hienoakin, jos peliä olisi jaksettu tehdä hivenen paremmalla intohimolla. Nyt grafiikka on suoraan PS2:sta ja se näyttää karmealta. Tähän saa hienoisia toimivia parannuksia, kun lataa 1.0.1-päivityksen, joka vie järkyttävät 2,2 gigatavua! Se korjaa myös kamerabugin, joka mahdollistaa omien kamera-ajojen tekemisen seinien ja lattioiden läpi.
 
Invizimals: The Lost Kingdom on helppo ensipeli 5–7-vuotiaalle lapselle. Se opastaa tasoloikkien pariin, ja antaa ihan kivaa viihdettä ja helppoja pähkinöitä pureskeltavaksi. Se ei kuitenkaan ole mikään tasoiloikkien tai seikkailupelien kuningas, eikä sitä sovi suositella kenellekään yli 10 vuotiaalle.
Mainos