Mainos

On jälleen aika palata tuttujen LEGO-palikoiden kanssa suureen seikkailuun, vaikka niitä tänäkin vuonna on koettu jo muutamia. Tällä kertaa taistelukentällä temmeltää DC Comicsin supersankarit, Batmanin johdolla.

Pari vuotta sitten julkaistu LEGO Batman 2 toi mukanaan LEGO-Teräsmiehen ja muutamia DC Comicsin pahiksia. Nyt homma on viety vielä pitemmälle, kun peliareena siirtyy Gotham Citystä avaruuteen ja Lepakkomiestä vastaan asettuvat Universumin ilkikurisimmat pahikset – Jokerin johdolla tietenkin.

”Runko on sama, kerättävät kohteet ja kontrollit ovat samat ja jopa grafiikka on täysin samaa”

LEGO Batman 3 jatkaa samalla kaavalla, kun LEGO-pelit ovat tähänkin asti pelaajaa viihdyttäneet. Runko on sama, kerättävät kohteet ja kontrollit ovat samat ja jopa grafiikka on täysin samaa. PS4:llä verrattuna PS3:een on ainoastaan parempi antialiasointi, syväterävyyskikkailu ja suuremmat tekstuurit, eli 3D-objektien pinnoitekuvat. Eipä näissä hyväksi havaituissa ja toimivissa, bugittomissa, peliteknisissä ihmeissä ole mitään valitettavaa. Pelimoottoria olisi toki aika hieman jo uudistaa ja muitakin peliteknisiä hienouksia säädellä, sillä onhan tätä samaa mekaniikkaa rullattu sankarihahmoista riippumatta jo kuusi vuotta. Nyt olisi vihdoin jo uudistusten aika.

Tällä kertaa hahmojen vaihto on yhtä tiheää kuin aikaisemmin, mutta vielä tihemmin vaihtuvat pelihahmojen erikoisasut. Jokaisella hahmolla on pari kourallista erikoispukuja, joiden eri ominaisuuksia tarvitaan pulmien ratkonnassa. Pulmat ovat tuttuun tapaan kunnollisia aivopähkinöitä, joita ratkoessa tuntee välillä itsensä aivan urpoksi. Kunnollisilla yöunilla ja aivosoluja tehokkaasti vaivaamalla ongelmat kuitenkin ratkeavat, mutta haastetta silti riittää.

Mainos

Pulmien ohella pelaaja räiskii, potkii ja vapaaottelee konnia koteloon, joko nyrkein tai asein. Pelattavissa ovat kaikki Justice Leaguen hahmot LEGO-versioina, mutta myös pahiksilla pääsee pelaamaan. Kaikkein mehukkaimmat hahmot löytyvät kuitenkin pienen vaivan takaa, sillä 1960-luvun Batman-tv-sarjan Lepakkomies Adam West on pelattavissa, alkuperäisen Bat-asunsa kanssa. Samoin pelaaja kohtaa myös amerikkalaisjulkkiksia mm. Conan O’Brienin cameorooleissaan.

”1900-luvun puolivälin supersankaritunnukset looppaavat niin kauan, että pelaajan taju lähtee”

Vaikka peruspelattavuus on kohdillaan ja grafiikka ihan kelvollista, on tässäkin LEGO-pelissä samat ongelmat kuin kaikissa muissakin. Pelin ääniä ei saa vieläkään säätää monipuolisesti, joten eeppiset biisit ja legendaariset 1900-luvun puolivälin supersankaritunnukset looppaavat niin kauan, että pelaajan taju lähtee. Lopulta musiikki on pakko mutettaa, jottei aivokuolema pääsisi iskemään. Samoin sille grafiikallekaan ei välttämättä olisi mahdotonta tuoda jotain lisämausteita, eikä monikanavaäänenkään miksaaminen paremmin ole mikään Amerikan temppu. Pieniä käytännönjuttuja kaivattaisiin.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham tarjoaa tuttua viihdettä 15 haastavan tason verran, mutta se sortuu olemaan jälleen kerran vain yksi uusi samanlainen LEGO-peli, tuomatta mukanaan mitään oikeita uudistuksia. Erityismaininta on kuitenkin pakko heittää kotimaisen Housemarquen Resogun-pelin tribuutista, johon päästään Batmanin lahkeissa käsiksi jo heti pelin alkumetreillä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
LEGO Batman 3: Beyond Gotham
70 %
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Ultimate NES Remix
Seuraava artikkeliGrand Theft Auto V -arvostelu (PS4, X1)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-lego-batman-3-beyond-gothamLEGO Batman 3: Beyond Gotham tarjoaa tuttua viihdettä 15 haastavan tason verran, mutta se sortuu olemaan jälleen kerran vain yksi uusi samanlainen LEGO-peli, tuomatta mukanaan mitään oikeita uudistuksia.