Mainos
Warner Bros. Picturesin ja LEGO-yhtiön kultakimpalebisnes on poikinut jälleen uuden kultamunan sankoon, kun Hobitti-elokuvista on väännetty tuttuun muottiin kyhätty seikkailupeli.
 
LEGO Hobbit -peli sijoittuu mihinkäs muuhun kuin Keskimaahan ja tämän ympäryskuntiin. Tarina on yksi yhteen kahden ensimmäisen Hobitti-elokuvan kanssa. Alussa käydään ensimmäisen Hobitti-leffan alkuhetkiä ja sitten siirrytään eeppisten kohtausten kera jatkokohtauksiin. Pelattava ei lopu ihan hetkessä.
 
 
LEGO Hobbit on tuttuun tapaan laadukas pelijulkaisu. Pelimoottori ja pelitekniikat, keräiltävät objektit ja etenemistavat ovat identtisiä muiden LEGO-pelien kanssa. Ja miksipä muuttaa hyvää konseptia, kun tämäkin toimii.
 
Juoneen on taas heitetty mukaan kärjistettyä läppää, jotka aukeavat skarpeille huumorin ystäville ja heille, jotka ovat ensimmäiset kaksi Hobitti-leffaa katsoneet. Dialogia on puhuttuna ja tekstitettynä mukana, joka on valaisevaa, mutta ensimmäisiin Lego-peleihin verrattuna varsin tylsää.
 
LEGO Lord of the Rigsistä tuttu craftaaminen, eli asioiden nikkarointi on jälleen muista LEGO-peleistä poiketen mukana. LEGO Movie Videogamesta mukaan on tuotu teknisempi palikkapeli, sekä omana uutuutena Hobitti-seikkailu pystyy tekemään kahdesta hahmosta yhden, voimakkaamman taisteluparin. Pariominaisuutta voidaan hyödyntää myös korkeille paikoille kiipeämisessä, jolloin esim. kolmesta hahmosta voidaan luoda "ihmistorni". Itse jäin kuitenkin vielä kaipaamaan ns. suklaajuna-muodostelmaa, visuaalisten seikkojen vuoksi.
 
 
Kuvapuoli on hanskassa. Hahmot ja maisemat toimivat, sekä valaistus on mahtavaa. Äänipuolella haukataan tuttuun tapaan kuitenkin häränpyllyä, sillä liian pienet musiikkisilmukat alkavat jo ensimmäisen tunnin aikana ärsyttämään. Musiikin tasoja ei edelleenkään saa säätää, jonka vuoksi radikaalina vaihtoehtona on joko kuunnella ärsyttäviä renkutuksia aivovaurioon saakka tai kytkeä nen kokonaan pois päältä, jonka myötä katoaa 50 % pelitunnelmasta. Elämä on valintoja.
 
 
Pelattavaa ja kerättävää riittää taas tuhottomasti, joten LEGO Hobbitin ostossa ei voi mennä pieleen. Aivan perheen vauvoille peliä ei kuitenkaan kannata kouraan lykätä, sillä alkuneppailujen jälkeen pelissä alkaa myös brutaalimpi silvonta.
Mainos