Mainos

Taas Lego jotain. Tt Gamesin ja Warnerin loputon rahasampo takoo taas lisää kyhnyä – tällä kertaa Marvelin avustamana.

LEGO Avengers on uusin Lego-peliperheen jäsen, joka jatkaa sataprosenttisen samalla linjalla kuin kaikki aiemmatkin Lego-pelit. Jopa pelissä esiintyvät Marvel-hahmotkin ovat toisella kierroksellaan. Uutuusarvoa onkin puhtaasti vain tarinassa, joka yhdistelee Marvelin kahden Avengers-elokuvan stoorit yhdeksi kokonaisuudeksi, 15 kentän spektaakkelissa.
 
 
Lego-peleistä joko pitää tai sitten niitä vihaa. Allekirjoittanut on pitänyt niistä aina, mutta vielä tähän mennessä ne eivät ole uusiutuneet kuin miljöön ja hahmojen osalta. Mekaniikka, grafiikka ja tavoitteet ovat samoja, kuosista riippumatta. Tällä kertaa kuosi on Avengersia. Koska muutoksia ei ole vuosiin tullut, olen alkanut vahvasti kyllästymään Lego-pelien toistoon. Jopa se hassuli huumori alkaa puuduttamaan. Ehkä näin ei olisi, ellen olisi saanut/joutunut pelaamaan näitä kaikkia? Samapa tuo, objektiivinen näkökulma on kuitenkin edellämainittu, eli sisältö on käytännössä täysin identtistä edellisiin osiin nähden; jälleen kerran kerätään miljoona legonäppyä, kahmitaan kultaisia palikoita, ratkotaan puzzleja ja potkitaan pahiksia leegoihin.
 
 
Yksi ärsyttävä piirre on kulkenut jokaisen Lego-pelin läpi ja se roikkuu mukana edelleenkin. Se on huono äänisuunnittelu ja -miksaus. Tälläkin kertaa dialogit on napattu suoraan Marvelin leffoista ja riipaistu taustameluineen suoraan peliin, sen kummemmin miksaamatta. Musiikin looppaamisessa on sentään hienoista parannusta, mutta edelleenkään musiikin äänenvoimakkuutta ei voi erikseen säätää. Sen saa toki kokonaan pois, mutta 50 % hiljentäminen on mahdotonta.
 
Samoin tilaääni on vain jatkettua stereota. Todellinen surround-ääni puuttuu, vaikka pelin ääniraita onkin koodattu 5.1-kanavaiseen muotoon.
 
 
Viimeistään nyt Lego-pelien nykyinen taival alkaa olemaan pakollisen muutoksen edessä. Samalla kaavalla on menty liian pitkään. Jo tämä osa tuntuu puhtaalta rahastukselta, sillä mikään ei ole muuttunut tai kehittynyt.
 
Seuraavan Lego-pelin on syytä olla täysin uuden pelimoottorin yllä pyörivä, oikeasti äänimiksattu ja jotain täysin uutta tarjoava, muuten Lego-pelien maine alkaa sulaa.
Mainos