Mainos

Tuorein Tähtien sota –elokuva saapuu interaktiivisena seikkailuna Lego-universumissa.
Nimihirviö LEGO Star Wars: The Force Awakens nappaa uusimman Tähtien sota -elokuvan aihiokseen ja ammentaa siitä kaiken irti, lisäten joukkoon ripauksen lapsille sopivaa huumoria ja väkivaltaa.

Star Wars: The Force Awakens -elokuvaa näkemättömien kannattaa vilkaista leffa ennen peliä. Juonesta saa kyllä kiinni, mutta huumori ja pelin kohtaukset aukenevat paremmin elokuvan ollessa lähimuistissa. Pelattavuuteen leffan näkeminen ei tietenkään vaikuta, eikä pelin pelaamista tarvitse vältellä, vaikka leffaa ei olisikaan nähnyt.

Mainos

LEGO Star Wars: The Force Awakens käyttää pelimoottorinaan tusmalleen samaa rouskua, joka kaikkia muitakin Lego-pelejä on tähän asti pyörittänyt – niin hyvässä kuin pahassa. Mikään ei ole muuttunut. Grafiiikka on samaa, ohjattavuus on samaa ja osa puzzleistakin toistaa vanhojen kaavaa. Edelleenkään ääniongelmiin ei ole löytynyt parannusta. Musiikin voimakkuutta ei vieläkään voi säätää ja dialogikohtausten puheraita suhisee vittumaisesti sekä 5.1-kanavainen tilaääni on kaiutettua stereota. Tt Gamesilla ei todellakaan arvosteta äänimaailmaa.

Uudet pulmat, uudet haasteet

Onpa LEGO Star Wars: The Force Awakens -pelissä myös jotain uutta. Ongelmanratkaisuihin on tuotu uusia haasteita. Nyt kasattavia Legoja voidaankin kasata useaan eri paikkaan, jolloin samoista palikoista syntyy eri objekteja. Näiden järjestyksellä ja toiminnoilla on väliä. Pelaaja saattaakin joutua rakentamaan ja purkamaan ja taas rakentamaan useita kertoja samoja palikoita ennen palapelin ratkaisua. Puzzlet eivät silti ole liian haastavia, joten Lego-pelejä paljon pelannut onnistuu yleensä ilman sen suurempaa stressiraivaria.


Starwarsius on uutukaisessa hienosti läsnä. Maisemat ja kohtaukset näyttävät tutuilta. Pelaaja saakin heti introssa useita tuttuja naamoja pelattavakseen, kiinnostavimpien kulkineiden kera. Pelaaja pääsee myös tarinan edetessä, 10 jakson aikana kikkailemaan kaikilla tutuilla Star Wars -leuluilla, joten Tähtien sota -fani on varmasti tyytyväinen.

LEGO Star Wars: The Force Awakens on laadukas toiminta-aivopähkinä-hack & slash, ja laadukas leffapeli, mutta se tuo mukanaan varsin vähän mitään uutta. Lego-pelit ovat toistaneet samoja kaavoja alusta asti, aina vuodesta 2006 alkaen. Formaatti on bisneskantilta kultainen, mutta vaativan pelaajan mieltä se ei liikaa ylennä. No, onpa pelattavaa ja kerättävää ainakin todella paljon.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
LEGO Star Wars: The Force Awakens
65 %
Edellinen artikkelixtv on nyt Respawn
Seuraava artikkeliRed Dead Redemption saapuu Xbox One:lle
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-lego-star-wars-the-force-awakensLSWTFA on viihdyttävä. Se sisältää paljon pelattavaa ja kaikki tutut hahmot sekä laitteet. Lego-pelisarjasaan se ei kuitenkaan tuo mukanaan mitään uutta, joten uusia grafiikoita, parannuksia tai ominaisuuksia himoitseva joutuu pettymään.