Mainos
Pelkkä tasohyppely ei Mariolle riitä. Monilahjakas putkimies suuntaa tällä kertaa golfkentälle, jossa luvassa on sienivaltakunnan tapaan maustettua kolopalloa. 
 
Mario Golf: World Tour tarjoilee pelaajalleen monipuolisen golfkokemuksen, joka ulottuu miltei realistisista kentistä Marion ja ystävien fantasioilla täytettyihin ratoihin. Jos tiedät, mitä golf on, tiedät mikä tässä pelissä on tavoitteena; pallo mahdollisimman vähillä lyönneillä reikään. Tästä yksinkertaisesta lähtökohdasta johdetaan kuitenkin monia varsin viihdyttäviä pelimuotoja. World Tour sisältää muun muassa turnauksia, kaksinkamppailuja ja mielikuvituksellisia haasteita, jotka 
pelaajan tulee läpäistä. 
 
 
Pelin perinteinen golfosuus koostuu kolmesta kentästä, joita voi kuvailla suhteellisen realistisiksi. Näillä Castle Club -radoilla pelaajan tulee omalla Mii-hahmollaan saavuttaa mestaruus. Tässä on periaatteessa pelin ”tarinallinen” osuus kokonaisuudessaan. Hauskuus on kuitenkin vasta alkamassa, sillä haasteita suorittamalla pelaajalle avautuu useita nintendomaisesti höystettyjä kenttiä, joissa eivät oikean maailman säännöt päde. Esimerkkeinä näistä voidaan mainita vaikkapa 
pikkutyttömäisen pinkki Peach Gardens sekä vedenalaista palloilua tarjoileva Cheep Cheep Lagoon. Nämä ja monet muut värikkäät ja erittäin viihdyttävät Mario World -radat ovatkin koko pelin parasta antia.  
 
Arvostelun puitteissa pitää muistaa mainita myös lukuisat erilaiset varusteet, esineet ja välineet, jotka vaikuttavat ratkaisevasti pelin kulkuun. Perinteisillä kentillä oman Mii-hahmon suoritusta voi parantaa ostamalla pelin sisäisellä valuutalla esimerkiksi parempia mailoja, pitävämpiä golfkenkiä ja egoa korostavia vaatekokonaisuuksia. Mario World -radoilla tarjolla on eksoottisempia power-uppeja puut tieltään polttavasta tulikukasta vesiesteiden välttelyyn tarkoitettuihin pomppukuutioihin.    
 
Mario Golf: World Tour on monilta osiltaan peli, joka istuu saumattomasti Nintendon golfpelien traditioon. Lyönnit suoritetaan jos NES-konsolin golfpeleistä tutuilla napin painalluksilla ja mausteita haetaan japanilaisen pelijätin monipuolisesta katalogista. Kokonaisuudessaan pelituntuma on hyvä ja kontrollit toimivat moitteettomasti. Pientä kaksijakoisuutta hommaan tuo tosin se, että perinteisillä kentillä pelailu käy aika nopeasti varsin tylsäksi. Fantasiaratojen tuomat lisät tuovat 
onneksi tarvittavaa vivahteikkuutta pelimekaniikkaan myös kontrollien osalta.
 
 
Pelin ohjelmoijille on vaikeaa antaa risuja millään osa-alueella. Homma yksinkertaisesti toimii. Graafisesti peli tarjoilee Nintendolle tyypillistä karkkivärimaailmaa, jossa ei teknisesti ole mitään huomautettavaa. 3D-efektiäkin hyödynnetään mukavasti, ja siitä on jopa hyötyä esimerkiksi ratoja yläilmoista tarkasteltaessa.
 
Koska vakiintuneena tapanani on aina arvostelun loppupuolella kurtistella otsaani pelin ongelmille, ansaitsee myös Mario Golf: World Tour hieman sapiskaa. Ensiksikin pelin perinteinen golfosuus on aivan liian nopeasti loppuun kaluttu. Lisäksi pelin innovaatiotaso ei aivan yllä Nintendon parhaiden teosten tasolle – esimerkiksi Mario Kart onnistuu tässä sarjan jokaisen pelinsä kohdalla paremmin. Moitteen ansaitsevat myös jo julkaisupäivänä saatavana olevat, maksua vastaan ladattavat 
lisäkentät. Valmiin sisällön karsiminen pelistä lisäpennien toivossa on mielestäni julkaisijalta aina hieman kyseenalaista.
 
Fantasialla höystetty videopeligolf käsikonsolilla on mukavaa ajanvietettä, ja Mario Golf: World Tour tarjoaa pelaajalle tätä herkkua ansiokkaasti. Pohjimmiltaan kyseessä on peli, josta voivat nauttia niin perheen pienimmät, kasuaalipelaajat kuin kokeneemmatkin konsolihaukat. Kenties ainoa ryhmä, jolle peli saattaa tuntua vieraalta, ovat realistista golfsimulaatiota hakevat, oikeilla viheriöillä viihtyvät mailamiehet. 
Mainos