Mainos
Karting-radat kutsuvat jälleen muhkeaviiksistä putkimiestä ystävineen. Mario Kart -sarjan kahdeksannessa osassa ajetaan vetovoimaa uhmaten maalla merellä ja ilmassa. 
 
Jokainen tähän asti julkaistu Mario Kart -peli on tarjonnut sekä kriitikoita, että pelaajia miellyttänyttä fantasia-ajoviihdettä. Sarjaa on hiottu ja viilattu monesta kulmasta, mutta perusajatus on pysynyt samana. Nintendon pelisarjoista tutut hahmot ajavat kilpaa mielikuvituksellisilla radoilla, saavat lisävauhtia erilaisista power-upeista ja pommittavat toisiaan sienivaltakunnasta tutuilla esineillä. Vaikka Mario Kart 8 on osa tätä jatkumoa, onnistuu se maustamaan ajoelämyksen uudistuksilla, jotka tekevät siitä kenties kaikkien aikojen parhaan Mario Kart -pelin.
 
 
Ennen innovaatioihin syventymistä on paikallaan käydä läpi vielä muutamia peruspeliin liittyviä seikkoja. Parhaita Mario Kart -perinteitä kunnioittaen pelaajalle tarjotaan jälleen kahdeksan Grand Prix -kisaa (kussakin neljä rataa) voitettavaksi. Täysin uusia ratoja on 16 ja sama määrä on kaivettu pelisarjan aikaisemmista osista. Kisailla voi kolmessa eri luokassa (50cc, 100cc, 150cc), ja pelin vaikeusaste kasvaa moottoritilavuuden mukaan. Pokaalijahdin lisäksi tarjolla ovat myös taistelu-, aika-ajo- ja online-pelimuodot. 
 
Kyseessä on siis jo lähtökohdiltaan varsin kokonaisvaltainen paketti. Mario Kartin sydän löytyy kuitenkin siitä evoluutiosta, jota tapahtuu jokaisen uuden pelin myötä. Mario Kart 8 tapauksessa positiivisia mutaatioita onkin tapahtunut aika liuta. Kenties huomattavin näistä on ajoneuvojen painovoimanuhmauskyky. Uudistuksen johdosta radat kiemurtelevat pahemmin kuin korkkiruuvi ja tarjoavat varsin hykerryttäviä hetkiä. Mukana ovat myös edellisestä käsikonsolipelistä tutut riippuliitimet ja vedenalaisen ajon mahdollistavat potkurit. Muita mainitsemisen arvoisia trimmauksia löytyy rataleveydestä (hyvästit Mario Kart Wii:n ylileveille areenoille), voimaesineistä (taidon merkitystä on korostettu) ja online-pelistä (kyseessä on Nintendon tähän asti toimivin moninpeli).
 
Mario Kart 8 kontrollit toimivat moitteettomasti. Ohjausvaihtoehtoja tarjotaan pelaajalle lukuisia, joten kaikki todella pääsevät pelaamaan (mikäli ohjaimia riittää). Ajotuntuma on hyvä ja sopivan haasteellinen. Pelimekaniikkaa on muutenkin muokattu siten, ettei tuurilla pärjää lainkaan yhtä hyvin kuin edellisissä osissa. Tästä suunnanmuutoksesta huolimatta väärässä kohdassa saatu osuma vähemmän taitavalta vastustajalta voi edelleen pilata muuten täydellisesti ajetun kisan. Ensimmäistä kertaa pelisarjassa on kuitenkin saavutettu tasapaino, jossa tämä ei johda ohjaimen paiskomiseen. Edessä on korkeintaan lukuisa määrä härskejä voimasanoja. 
 
 
Myös graafisesti on otettu aimo askel eteenpäin. Onhan kyseessä sentään ensimmäinen teräväpiirtona toteutettu Mario Kart -peli. Maisemia kelpaa ihailla ja ne ulottuvat aina delfiineiden täyttämistä rantavesistä futuristisiin diskoteekkeihin. Kuvanpäivitys on kohdallaan ja tekninen toteutus muutenkin parasta Nintendo-laatua. Kymmenien gigojen korjauspäivityksiä on siis turha pelätä.  
 
Kirsikkana tämän kaiken hehkutuksen päällä on erityiskiitoksen ansaitseva verkkomoninpeli. Nintendo ei koskaan ole ollut mikään vahva online-osaaja, mutta Mario Kart 8:ssa kaikki palaset loksahtelevat saumattomasti yhteen. Peliseuraa löytyy helposti ympäri maailman, ja 12 pelaajaa samalla radalla aiheuttaa hauskaa, mutta hallittua kaaosta. Katkoksia tai muita teknisiä turhautumisia en yhteensä noin 15 tunnin verkkopelaamiseni aikana kohdannut kertaakaan. 
 
 
Ainoat, aivan pikkiriikkiset moitteet tarjoan pelille kahdesta asiasta. Ensinnäkin ratojen väliset latausajat ovat hivenen pitkiä. Toiseksi Wii U:n ainutlaatuista ohjainta olisi jälleen kerran voinut käyttää monipuolisemmin. On tietenkin mukavaa, että voin pelailla paremman puoliskon katsellessa telkkaria, mutta kai siihen pelisuunnitteluun tältä osin olisi enemmänkin intohimoa voinut lykätä. 
 
Nämä ininät ovat kuitenkin kuin hyttysen pissi valtameressä – niin hyvää viihdettä Mario Kart 8 tarjoilee. Kyseessä on huippuunsa hiottu kokonaisuus, jota kehtaa suositella ihan jokaiselle. Monille se saattaa olla jopa riittävä syy hankkia Wii U television kumppaniksi.
Mainos