Mainos
Mario Party -sarja on pyörinyt Nintendon konsoleilla jo kunnioitettavat 16 vuotta. Island Tour tuo tämän bilepelien veteraanin ensimmäistä kertaa 3DS-konsolille. Mukaan on pakattu 80 uutta minipeliä, 7 erilaista pelilautaa sekä Bowser's Tower -yksinpeliseikkailu. Peli noudattaa pitkälti sarjan aikaisemmista osista tuttua kaavaa. Erilaisia pelilautoja omine jippoineen ryydittävät minipelit, joista osassa pärjää taidolla ja osa perustuu silkkaan tuuriin.
 
Island Tour hyödyntää kattavasti 3DS:n ominaisuuksia. Minipeleissä ovat käytössä niin nappulat, kosketusnäyttö, gyroskoopit kuin laitteen oma mikrofonikin. Pelaaja pääsee esimerkiksi kisaamaan rotkojen yli pomppimisessa, värittämään hedelmiä styluksella ja arvailemaan, mikä simpukka sisältää suurimman helmisaaliin. Kisailusta voi nauttia ylhäisessä yksinäisyydessään tietokonetta vastaan tai jopa kolmen kaverin kanssa paikallisessa moninpelissä. Positiivista on, että vain yhden pelaajan täytyy omistaa peli – muut 3DS:n omistajat voivat ladata tilapäisversion kaverin koneelta.
 
Marjot
 
Paikallinen moninpeli onkin Mario Party Island Tourin parasta antia. Oikeita ihmisiä vastaan pelatessa suuri osa minipeleistä tuntuu mielekkäiltä ja hymy hiipii suupieliin sekä vanhemmalla, että nuoremmalla pelaajalla. Myös iloinen ja värikäs grafiikka, sekä teknisesti toimiva toteutus ovat selkeitä plussia tässä koko perheelle suunnitellussa ilottelussa.
 
Valitettavasti edellä luetellut Island Tourin positiiviset puolet eivät riitä nostamaan peliä keskinkertaisen yläpuolelle. Suurin ongelma piilee siinä, että tarjolla ei ole juuri mitään, mitä sarjan kymmenen aikaisempaa peliä eivät olisi jo aiemmin tehneet paremmin. Havainnollistava esimerkki löytyy minipeleistä. Vaikka ne ovat periaatteessa uusia, tuntuu kokeneesta pelaajasta siltä, että ne kaikki on nähty aiemminkin erilaisiin vaatteisiin puettuina.
 
Möhkö
 
Mario Party -sarjaan vihkiytymätönkin huomaa ongelmia viimeistään pelatessaan peliä yksin. Tietokone ei yleisestikään ole mikään bilepelien unelmavastustaja, mutta Island Tour saa pelaamisen tuntumaan jopa hieman pakkopullalta. Onneksi Bowser's Tower -seikkailu tarjoaa yksinpelaajalle hieman valoa pimeyteen. Siinä tarkoituksena on kiivetä Bowserin torniin ja kukistaa yläkerrassa lymyilevä ilkimys. Tämä tapahtuu minipelejä pelaamalla ja pomovastuksia kukistamalla. Pelimuoto on kuitenkin suhteellisen nopeasti koettu, eikä ainakaan allekirjoittaneelle jäänyt sellaista oloa, että sen pariin tulisi pikimmiten palata.
 
kaahailu
 
Island Touria käy jopa vähän sääliksi. Yhdellä pienellä, mutta ratkaisevalla lisäyksellä se olisi nimittäin saanut tältä arvostelijalta numeroa tai paria paremman arvosanan. Verkkomoninpelin lisääminen pakettiin nostaisi pelin viihdyttävyyttä huomattavasti. Paikallisen moninpelin tuottamat iloiset hetket olisivat näin olleet mahdollisia myös ilman soittokierrosta 3DS:n omistaville kavereille. Nykyisessä muodossaan peli toimii lähinnä vieroitusoireiden lievittäjänä Mario Partyihin rankasti koukkuuntuneille.
Mainos