Mainos

Omituisten otusten lahtaaminen on vaativaa ja koukuttavaa puuhaa. Monster Hunter 4 Ultimate on edeltäjiään armollisempi, mutta hämmentävän monimuotoinen toimintaroolipeli.

Pelin tarina alkaa myyttisestä Val Habarin aavikkokaupungista, jonne pelaaja saapuu alkukommellusten saattelemana aloittelemaan uraansa hirviömetsästäjänä. Liityttyään karskien karjujen karavaaniin, alkaa todellinen suurpetojen saalistus. Alkuasetelman lisäksi juonta ripotellaan mukaan aika maltillisesti, sillä turha tarinointi häiritsisi pelin tärkeintä sisältöä; haastavia taisteluja mitä erilaisempien, dinosaurusmaisten monstereiden kanssa.
 
 
Monster Hunter 4 Ultimate on suunniteltu alusta loppuun pitkälti hardcore-pelaajaa silmälläpitäen.  Tappelut hirviöiden kanssa venyvät helposti yli tunnin mittaisiksi mittelöiksi, jotka vaativat pelaajalta niin taitoa ja tarkkuutta kuin yritystä ja erehdystäkin. Oman lisämausteensa tähän pomovastuksien kukistamiseen perustuvaan saagaan tuovat uskomattoman anteliaat kustomointimahdollisuudet. Kukistettujen monstereiden ruumiinosista voi takoa erilaisia aseita ja varusteita, jotka mahdollistavat huomattavasti toisistaan poikkeavia pelityylejä. 
 
Aiempiin osiin verrattuna Monster Hunter 4 Ultimate on kenties hieman ystävällisempi aloittelijalle. Vaikeusaste ja hahmojen yleinen sekopäisyys (apurikissa!) on pidetty entisellään, mutta toiminnot käydään läpi entistä huolellisemmin. Tästä huolimatta uusi Monster Hunter seuraa pelimekaniikaltaan pitkälti sarjan edellisten osien jalanjälkiä. 
 
Taistelut on tasapainotettu onnistuneesti ja uusien tekniikoiden sekä taktisen ajattelun kehittyminen tapahtuu kuin itsestään. Aikaa tähän prosessiin on kuitenkin käytettävä runsaasti – 20 tuntia antaa vasta pintaraapaisun siitä, mitä kaikkea pelillä on tarjottavanaan. Etenkin, kun yksinpeliä täydentää vielä verkkopohjainen ryhmämetsästys, joka tuo peliin kiinnostavia lisäulottuvuuksia. 
 
Parasta New Nintendo 3DS -konsolilla
 
Monster Hunter 4 Ultimaten kontrollit toimivat moitteettomasti. Parhaimmat säväykset saa irti New Nintendo 3DS -konsolilla, sillä sen kameraa kontrolloiva c-tatti tekee kokemuksesta huomattavasti luontevamman. Monster Hunter 4 Ultimate toimiikin varmasti monelle pelimiehelle (ja naiselle) oivana tekosyynä hommata Nintendon uusin käsikonsoli.  
 
Graafisesti ja teknisesti paketti pysyy hyvin kasassa. Ruudunpäivitys on kunnossa ja pelimaailmasta löytyy sopivasti kolossaalista hämmästeltävää. Kauniimpiakin tekstuureja on 3DS -peleissä toki nähty, mutta sisällön laajuuden huomioon ottaen on Capcom saanut aikaan ihan kunniallista jälkeä. Myös pelin visuaalisesti humoristiset lisävivahteet miellyttävät silmää.
 
 
Paketista löytyy kuitenkin myös kritisoitavaa. Pelin mekaniikat selitetään aikaisempia osia kattavammin, mutta myös parantamisen varaa jää. Varsinkin uusien aseiden craftaaminen tuntuu aluksi edelleen turhan kimurantilta. Pienen moitteen ansaitsee myös perijapanilainen pelisynti, jossa roolipelin järjestelmät tehdään vanhoja tapoja kunnioittaen turhan monoliittisiksi. Pieni länsimainen siveltimenveto voisikin olla Monster Hunter -sarjalle paikallaan, mikäli sen suosio halutaan 
meilläpäin nostaa Japanin tasolle.  
 
Monster Hunter 4 Ultimate on pohjimmiltaan oikein onnistunut pomotaisteluihin keskittynyt toimintaroolipeli. Se on edeltäjiensä tapaan hieman vaikeasti lähestyttävä tapaus, joka kaikessa syvyydessään tarjoaa tosipelaajalle tuntikausiksi viihdettä. Kasuaalipelaajan lienee kuitenkin viisaampaa etsiä huvinsa muilta mailta.
Mainos