Mainos
Amerikkalainen rikospoliisi joutuu ratkaisemaan kummituksena oman murhansa, päästäkseen manan majoilta taivaaseen.
 
Ronan O'Connor on Salemin pikkukaupungissa asusteleva rikostutkija, joka jäljittää nuren naisen ja tämän äidin perässä kulkevaa tappajaa. Pian hän huomaa lentävänsä kerrostalon ikkunan läpi ja kuolleensa. Aluksi pelaaja yrittää asettua takaisin omaan ruumiiseen, mutta lopputulos on mahdoton – kuollut mikä kuollut. Jotta O'Connorin sielu voisi saada rauhan, on hänen löydettävä murhaajansa ja ratkottava samalla iso murhamysteeri.
 
 
Erittäin raikkaan lähtöidean ja toimivan salapoliisiseikkailun käynnistävä Murdered: Soul Suspect on trilleri, joka viihdyttää, mutta ei juuri tarjoile pahoja pulmia.
 
Pelin päätavoitteena on metsästää johtolankoja asunnoista, laitoksista ja kaduilta. Pelialueet on rajattu kohtuullisen pieniksi, joten lähes kaikki tutkittavat asiat ovat matkan varrella. Todellisia aivopähkinöitä ei juuri tavata, joten pelin parhaaksi anniksi jäävätkin raikas idea ja pikkuhiljaa avautuvat kummitustarinat. Kummitustarinoista nousee karvat pystyyn, jos pelitila on pimeä, olet siellä yksin ja ulkona on yö.
 
 
Pelin grafiikka on puhtaasti PS3 ja Xbox 360 -tasoa, vaikka uuden polven konsoleille olisikin saanut helposti rautaisempaa grafiikkaa. Hahmot ovat kauniita, mutta kaikki muu on "so last gen".
 
Äänimailma puolestaan on kunnossa. Tunnelmaa luodaan hyytävällä musiikilla, mutta osa tehosteista on turhankin övereita, niihin liittyviin tapahtumiin nähden. Kunnon kotiteatteri onkin syytä olla kunnossa, kun pelin aikoo vetää läpi. Äänet ovat elintärkeässä roolissa.
 
 
Pelattavuus on helppoa, mutta tallennetut asetukset katoavat joka kerta uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Kontrolleja ei tosin pääse liikaa säätämään, joten pelaajan on hyväksyttävä toinen parista presetistä ja inverse Y -axis-mahdollisuudesta.
 
Itse hahmon ohjailu sujuu kuin missä tahansa kolmannen persoonan pelissä, poikeuksena se, että osan objektien ja seinien läpi pääsee kulkemaan. Edes kummitus ei voi kuitenkaan läpäistä kaikkia seiniä, joka on kumma juttu. Kantavat seinät, portaat ja kaiken maailman rattaat ja puukorit ovat haamujen läpäisemättömissä.
 
Murdered on luokiteltu trilleriksi, ja sitä se onkin. Kauhua pelissä löytyy vain kummitustarinoiden ja vittumaisten demonien toimesta. Aikuisten vaippoja ei tarvitse siis pukea ylle, vaikka pelaisikin yksin yöllä.
 
 
Pelin tempo on hyvin verkkainen ja kaikki kolot tulee nuuhkia. Tarina etenee pala palalta ja onnistuu kaikesta huolimatta olemaan kiinnostava. Toimintaa on kuitenkin varsin vähän ja kestoakin tarinalle tulee vain n. 8 tuntia. 70 euron hintalappu kannattaakin jättää kauppohin maatumaan ja hankkia peli vasta alennusmyynnistä. Mikäli salapoliisius on kuitenkin suuri intohimo, on Murdered kelvollinen pelipaketti.
 
Murdered: Soul Suspect on hyvän idean peli, jonka toteutus on tehty kiireellä ja grafiikat sinne päin. Vuoden peli se ei olisi ollut edes vuonna 1987.
Mainos