Mainos
On jälleen aika mahduttaa sponsoroidut lenkkitohvelit jalkaan ja suunnata koripalleroparketeille. NBA 2K14 tuo mukanaan edelliseen nähden pikku-uudistuksia, joista suurin on ehdottomasti Euroopan korisliigojen mukaantulo. Pelin pääpaino on kuitenkin NBA:ssa, joten Eurokikkailu jää pieneen sivurooliin.
 
Euroliiga
 
Pelissä voi tuttuun tapaan tahkoa joko satunnaisia näytösotteluita unelmajoukkueillaan tai pelata viime kauden tiukimpia tilanteita uudelleen. Pääprojektina on kuitenkin oikeaa NBA-uraa simuloiva uramoodi.
 
Oletus
 
Ihan ensialkuun luodaan oma hahmo. Allekirjoittanut loi 2,5 m pitkän tummahipiäisen pörröpään nimeltä Ali-Baba Muumiomuna. Hänen kanssaan lähdin luomaan Koripyörykkäuraa. Jo oletuksena Ali-Baba oli koulunsa eliittiä, jonka vuoksi ensimmäinen ottelu käydään kykyjenetsintäkilpailussa. Tämän jälkeen seuraa eri seurojen johtajien haastattelu, joissa vaihtoehtoina on monivalintakysymyksiä. Tämän jälkeen tulee vartinmittainen nimeämistilaisuusvideo, jossa julkistetaan vuoden tulokkaat ja heidän joukkueet. Ali-Baban näytösottelu meni niin käteen, että Phoenixin kaupungin Aurinkojoukkue suostui ainoana valitsemaan hänet remmiinsä. Sitten päästään itse asiaan. NBA-ottelut odottavat ja pelit pelataan vain oman hahmon näkökulmasta, kolmannesta persoonasta.
 
LeBron
 
Itse pelituntuma moodista riippumatta on kohdillaan. Ukkeleita on helppo ohjata ja ne tottelevat salamana ohjaimen käskyihin. Pelit eivät ole kuitenkaan helppoja, joten ohjauksen on syytäkin olla kohdillaan. Napit ovat yksinkertaiset ja ne omaksuu jo ensimmäisen pelin aikana.
 
Berlin
 
Itse pelaajat on mallinnettu hyvin ja ulkonäöt ovat oikeiden pelaajien kanssa yhdennäköisä. Myös animaatio on kaunista, vaikkakin ajoittain nykivää. Pelin grafiikka on kuitenkin muilta osin jotain aivan karmeaa. Tekstuurit ja mallinnukset ovat suoraan PS2-maailmasta ja peli pyörisikin taatusti vanhanajan konsoleilla. Yleisö näyttää hirvittävältä ja välivideoissa on karu 2000-luvun alun meininki. 2K Sportsin jengi on selkeästi keskittynyt vain urheiluominaisuuksiin ja jättänyt grafiikan kokonaan oman onnensa nojaan. Toivottavasti myöhemmin ilmestyvä PS4-versio vakuuttaa myös visuaalisesti.
 
Turkin ilmavoimat
 
Äänipuoli on itse pelitilanteissa kohdallaan, mutta dialogikohtausten äänet ovat pullollaan viimeistelemättömyyttä. Pukukopissa tapahtuvat haastattelutilanteet kaikuvat kuten pitääkin, mutta esimerkiksi joukkueidenjakoanimaatiossa on yhdistelty kahden eri tilaisuuden ääniraitoja. Tämä sävähtää korvaan pahasti, varsinkin kun tilaisuutta ei pysty edes skippaamaan. 5.1-tilaääni toimii kentällä vakuuttavasti, luoden autenttisen palloiluhallin tunnelman.
 
NBA 2K14 on kova korispeli, jos koripallerot ovat lähellä sydäntä. Peli ei kuitenkaan korvaa oikeaa koripalloa, joten jos se on jo harrastuslistalla, ei 2K Sportsin uutukainen tuo mitään parempaa lajin pariin.
Mainos