Mainos

Koripallopelien kuningassarjan tuorein tulokas donkkaa tykimmin, mutta mukaan on eksynyt myös muutamia vapaaheiton arvoisia virheitä.

NBA 2K15 tuntuu jo alkumetreillään täyttävän korisfanin odotukset runsain mitoin. Grafiikka on upeaa, kontrollit tiukat ja ottelut tunnelmallisia. Lisäksi paketista löytyy erilaisia pelimuotoja ja ominaisuuksia jaettavaksi vaikka pienelle kylälle. On siis aika kiristää pelitossujen nauhat ja hypätä kentälle analysoimaan hiukan tarkemmin tätä pitkien miesten virtuaalikarkeloa. 
 
 
Ensimmäiseksi on syytä käydä peruspelin kimppuun. NBA 2K15 on kokenut varsin merkittäviä muutoksia sarjan edellisiin osiin verrattuina. Hahmojen liike on sulavampaa ja pelaajat käyttäytyvät aikaisempaa realistisemmin. Tekoäly tarjoaa haastavamman vastuksen, eikä kentän läpi voi juosta läheskään yhtä vapaasti kuin aikaisempina vuosina. Vastaavasti myös puolustukseen on syytä keskittyä, sillä huomion siirtyminen kentältä esimerkiksi rattoisaa jutusteluun kaverin kanssa johtaa helposti kolmen pisteen kolahtamiseen vastustajan tilille. 
 
NBA 2K15:ta pelimuotolista on komeaa luettavaa ja hauskaa pelattavaa. Näistä viihdyttävin on MyCAREER -uramuoto, jossa pelaajan tehtävänä on hioa aloittelevasta korisjantterista todellinen NBA-tähti. Strategista simulointiakaan ei ole unohdettu. MyGM ja MyLEAGUE -moodeissa suosikkitiimiään pääsee luotsaamaan niin General Managerina kuin koko NBA-joukkueen franchise-päällikkönä.  
 
 
 
Myös online-puolelle on kasattu kiitettävästi pelailtavaa. Verkkopelit onnistuvat niin yksittäin kuin sarjoissa ja mukana on tietenkin myös MyTEAM -virtuaalikorttipeli. Tarjonta on siis varsin runsasta, mutta tummia pilviä taivaalle tuovat yhteysongelmat, jotka piinasivat jo pelinsarjan viimevuotista osaa. 
 
Varsinaisten pelimuotojen lisäksi mukaan on päässyt kunnioitettava määrä lisähärpäkettä. Esimerkiksi PS4-kameran avulla pelaaja voi skannata omat kasvonsa peliin ja kenkämuodin suunnittelu käy helposti siihen varatulla applikaatiolla. Jää jokaisen itsensä päätettäväksi miten tähän, tuotesijoitteluakin sisältävään, ylimääräiseen digitavaraan haluaa suhtautua. 
 
 
 
Pelin sisällöllisen ytimen perkaamisen jälkeen on aika siirtyä tarkastelemaan tekniikkaa. Kontrollit ja pelimekaniikka toimivat ensiluokkaisesti, mutta oppimiskäyrä on valitettavasti hieman turhan korkea. Kasuaalimpaan koripalloiluun NBA 2K15 sopiikin edeltäjiään huonommin.
 
Visuaalisesti paketti on upea. Hahmoanimointi, valaistus ja televisiomainen esitystapa ovat kaikki ensiluokkaisia. Ainoa särö hommassa ovat Ernie Johnsonin ja Shaquille O’Nealin isännöimät pre-gamet, joiden ulkoasu toimii hyvänä muistuttajana siitä, millaista oli pelata PS2:sella. 

Monilta osin NBA 2K15 ansaitsisi kiitettävän arvosanan. Jo edellä esitetyt kritiikit alentavat kuitenkin kokonaisarviota parilla pykälällä. Suurimmaksi synniksi voidaan laskea verkkopelin toiminnan epävarmuus. Muitakin ongelmakohtia on havaittavissa – bugeja löytyy sieltä täältä ja arvostelukappaleen asennuskin piti tehdä pariin kertaan, jotta pelin sai toimimaan. Hyvä puoli näissä ongelmissa on se, että niiden luulisi olevan päivityksillä (ja uusilla servereillä) korjattavissa. Silloin NBA 2K15 tulee pakkohankinta myös muille kuin koripallon ylimmille ystäville.
Mainos