Mainos

Viime vuotinen NBA 2K16 oli erittäin mainio koripallosimulaattori – mikäli Spike Leen ohjaamaa ontuvaa tarinamoodia ei oteta huomioon. Onko kehittäjä Visual Concepts polkenut paikoillaan kilpailijoiden puuttuessa markkinoilta, vai onko pelisarja noussut uudelle tasolle?

nba-2k17-korttiLyhyt vastaus: kyllä on.

2K17 on edeltäjäänsä sulavampi ja realistisempi kokemus, joka tekee muutamia älykkäitä viilauksia jo korkealaatuiseen sarjaan.

Mainos

Puolustus on fyysisempää, ja pelaajien väliset erot tulevat vielä selkeämmin esille. Niin kutsutut ”big man” pelaajat ovat hyödyllisempiä, ja osaavat monipuolisemmin vaikuttaa pelin kulkuun. Esimerkiksi New York Knicksin uudehko vahvistus Kristaps Porzingis vastaa pelissä entistä enemmän oikean maailman esikuvaansa.

2K16-pelissä esiintynyt Spike Leen ohjaama tarinamoodi sai osakseen kohtuullisen tuhtia kritiikkiä. Tänä vuonna käsikirjoittajana on toiminut Creed-elokuvan kynäillyt Aaron Covington. Tarina on huomattavasti perinteisempi, mutta myös sulavampi ja luonnollisempi. Tilanteet kentän ulkopuolella ja nuoren pelaajan kohtaamat pulmat ovat esitetty hyvin. Pelaajan luoma hahmo käy treeneissä, pelaa pelejä ja kikkailee tekaistussa sosiaalimediassa.

Ura-muodossa on useita polkuja ja bonuspolkuja.
Ura-muodossa on useita polkuja ja bonuspolkuja.

Audiovisuaalisesti peli on jälleen kärkitasoa. Stadionien valaistukset ovat valomittareiden avulla säädetty juurikin kohdilleen, ja kehittäjä on myös nauhoittanut hallien akustiikkaa sekä yleisön reaktioita äärimmäisen realistisuuden tavoittelussa. Pelaajien kengätkin ovat laserskannatut – koska ne ovat lajin harrastajille erittäin rakas aihe. Ainoa miinus tulee yleisön ja cheerleadereiden hahmomallien lievästä yksinkertaisuudesta.

nba-2k17-kori

Selostukset ovat täynnä lajiin sopivaa nippelitietoa ja fiilistelyä, ja selostajatiimit jopa vaihtuvat välillä riippuen kenen kotikentällä ottelu pelataan. Peli onkin selostuksien laadussa ja määrässä helposti urheilupelien numero yksi.

Valtavasti pelimuotoja

Pelimuotoja on erittäin runsaasti. Katukorista, online-liigoja, managerointimoodeja, uramoodia – valinnanvaraa on valtavasti. 2K17 onkin yksi syvimmistä urheilupeleistä markkinoilla, tarjoten mielekästä sisältöä intohimoisille tosifaneille sekä myös kasuaaleille lajin seuraajille.

Draymond Green näyttää itseltään.
Draymond Green näyttää itseltään.

Mikromaksut ovat joissain pelimuodoissa hieman liian aggressiivisia, josta en oikein pidä. Tämä ei ole mobiilipeli, vaan täysihintainen julkaisu. Toivonkin, että 2K hieman rauhoittuu tässä aspektissa.

Nettikoodi on hieman parantunut, mutta pientä lagaamista on silti havaittavissa. Pelin nopean temmon ja sähäkkyyden takia tämä olisikin kriittinen saada hallintaan.

Pelimuotojen runsaus sekä korkeat tuotantoarvot miellyttävät varmasti lajin faneja. Tarinamoodin tavanomaisuus hieman mietityttää, kun edellinen osa otti siinä osuudessa riskejä. Itse pelituntuma on taas sulavampi ja realistisempi, ja selviä vikoja saa etsimällä etsiä. Vaikka EA:n NBA Live ei olekaan kirittämässä, Visual Concepts pitää korkean tason yllä.

Mainos