Mainos

Selviytymiskauhupelit ovat loistaneet olemassaolollaan jo pari vuosikymmentä. Osa niistä on pelottanut pirusti, osa ei pätkääkään. Nyt genre saa kuitenkin uutta potkua, kun Outlast pistää pelaajan pelkäämään ilman aseita.

Outlastissa pelaaja on tutkiva journalisti, joka saa kirjeitse tutkintapyynnön Yhdysvaltain puolustusvoimain harjoittamasta hämäräperäisestä puuhailusta, eräässä 1970-luvulla suljetussa mielisairaalassa. Juttuhan on tutkittava Pulizer-palkinnon toivossa, aseena vain vikkelät jalat ja Handy Cam Night Shot -videokamera.

Mainos

Kun Outlastin käynnistää, alkaa meininki rauhallisesti. Kartanoon hiippailaan sisään ikkunan kautta, jonka karu tunnelma saa selkäpiin hikoilemaan. Kun kämppää on kotva tutkittu, alkaa pakotie ulos linnasta, mutta se ei olekaan aivan helppoa.

”Yksityiskohdat pitävät huolen siitä, että meininki on oikeasti perkeleen pelottavaa ja autenttista”

Outlastin pelottava pimeys ja realistiset yksityiskohdat pitävät huolen siitä, että meininki on oikeasti perkeleen pelottavaa ja autenttista. Paha musiikki pelottelee välillä hämäykseksi aivan turhaakin. Äänitehosteet on rakennettu erittäin mallikkaasti, jonka vuoksi Outlast toimii kuten voisi kuvitella. Ilman kaiuttimia kokemus jää varsin vaisuksi.

Oulast on pikkupeli, jonka saa ladattua PSN-storesta PlayStation 4:lle ilmaiseksi helmikuun ajan. Sen jälkeen pelin hintalapussa lukee n. 18 €, eli massiivimassia ei tarvitse lompakosta kaivaa. Sillä rahalla saa melko lyhyen, mutta sitäkin intensiivisemmän survivalhorror-kokemuksen, joka on ehdottomasti koettava pimeässä, kunnon surround-äänillä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Outlast
87 %
Edellinen artikkeliDVD-arvostelu: Ghost Team One
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: White House Down
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-outlastPikkurahalla saa melko lyhyen, mutta sitäkin intensiivisemmän survivalhorror-kokemuksen, joka on ehdottomasti koettava pimeässä, kunnon surround-äänillä.