Mainos
Uusi, täysiverinen Pokemon-seikkailu on ilmestynyt ensimmäistä kertaa ainoastaan Nintendon 3DS-konsolille. Edellisten osien tapaan pelaajalle tarjoillaan jälleen seikkailuja, strategisia taisteluja sekä addiktoivaa pikkuhirviöiden keräämistä ja kehittämistä. Formaatti on todettu toimivaksi jo usean käsikonsolisukupolven aikana, eikä Game Freak tälläkään kertaa petä. Maailmaa mullistavat innovaatiot kenties puuttuvat, mutta peli tarjoaa oivaa viihdettä jopa tällaiselle ei-niin-Pokemon-fanaatikolle. Pokemoneja saa nyt kaupoista sekä X-, että Y-versioina, joista testissä on X-versio.
 
Pokemon-pelien peruskuviota tuntemattomalle pieni kertaus lienee paikallaan. Pokemon X:ssä, kuten myös muissa sarjan peleissä, tarkoituksena on kerätä erilaisia Pokemoneiksi kutsuttuja otuksia. Näiden olentojen avulla sitten käydään taisteluja toisia Pokemon-kouluttajia ja ”luonnonvaraisia” Pokemoneja vastaan. Kamppailut tuovat näille omituisille elämänmuodoille kokemuspisteitä, jotka johtavat niiden kehittymiseen ja entistä parempiin taisteluliikkeisiin.   
 
Pokemannit
 
Juonellisesti Pokemon X keskittyy kuvaamaan pelaajan kasvutarinaa pienen kylän kasvatista suureksi Pokemon-mestariksi. Tapahtumat sijoittuvat kuvitteellisen Kaloksen alueelle, johon pelintekijät ovat hakeneet inspiraatiota (Eiffel-tornia myöten) Ranskasta ja Pariisista. Pohjavireeltään positiivinen tarina ei ole erityisen mieleenpainuva, mutta tarjoaa ihan mukavat puitteet pelin olennaisimmalle osille: satojen erilaisten Pokemonien keräämiselle ja strategisille taisteluille. 
 
Pokemonien väliset, vuoropohjaiset kamppailut toimivat hyvin ja erilaisten taisteluliikkeiden kolmiulotteiset animaatiot ovat varsin vakuuttavia. Taistelujärjestelmä onnistuu olemaan samanaikaisesti monipuolinen ja yksinkertainen. Pokemon X onkin helppo nähdä loistavana porttina nuorille pelaajille haastavampien rooli/strategiapelien maailmaan. Tällaiselle vanhalle arvostelijajäärälle kamppailut tosin tuntuivat hieman liian helpoilta.
 
Megaring
 
Pelin sisällä ja juonen puitteissa käydyt taistelut ovat tietenkin vain osa kokemusta. Mainiosti toimiva online-järjestelmä mahdollistaa Pokemon-taistelut ja -vaihdot pelaajien kanssa ympäri maailman. Verkkopelimahdollisuudet on toteutettu loistavasti. 3DS-konsolin toisen ruudun ansiosta Pokemon-yhteisö on aina tavoitettavissa. Pelaaja voi helposti hyppiä yksinpelin ja online-taisteluiden välillä. Verkosta löytyvät mestarikouluttajat tarjoavatkin sitten jo aivan uudenlaista haastetta konsolin simuloimiin vastustajiin verrattuna. 
 
Luola
 
Ei tietenkään sovi unohtaa Pokemon X:n kenties koukuttavinta osaa: erilaisten Pokemonien keräämistä. Kohtaamiset toinen toistaan mielenkiintoisempien otusten kanssa ovat kiehtovia. Täydestä Pokemon-katalogista, eli Pokedexistä, muodostuukin helposti pienehkö pakkomielle.   
 
Pelillisen ytimensä lisäksi Pokemon X uudistaa varovaisesti sarjaa ja tarjoaa pelaajille muutamia mukavia ylimääräisiä ominaisuuksia. Megaevoluutio tekee taisteluissa Pokemoneista entistäkin vahvempia ja virtuaalilemmikkimäisillä pikkupeleillä on mahdollista syventää suhdettaan omaan otukseensa. Kiinteästä suhteesta on luonnollisesti apua myös tiukoissa tilanteissa.
 
Bisaflor
 
Onnistuneesta paketista löytyy kuitenkin myös huomautettavaa. Pelin graafinen ilme on mukava, mutta konsolin 3D-ominaisuuksia käytetään varsin niukasti. Kritiikkiä ansaitsevat osakseen myös pelin tiettyjen toimintojen kannalta välttämätön ”valikkojurnuttaminen” sekä varsin matala vaikeusaste. Lisäksi sarjalta voisi tässä vaiheessa odottaa pelillisesti jo hieman suurempaa kekseliäisyyttä.
 
Loppujen lopuksi Pokemon X:ssä on paljon mistä pitää. Kyseessä on viihdyttävä ja koukuttava roolipeli, joka sopii hyvin kaikenikäisille pelaajille. Pienille parannuksille jää kuitenkin vielä tulevaisuudessa tilaa.
Mainos