Mainos

Yksi Japanin suosituimmista mobiilipeleistä saapuu Mariolla höystettynä Nintendon käsikonsolille. Pulma- ja roolipelimekaniikkoja yhdistelevä paketti on vähän outo, hiukan addiktoiva ja hitusen tylsä. 

Puzzle & Dragons Z + Super Mario Bros. Edition on asiaan vihkiytymättömälle varsin kummallinen paketti. Se on täynnä JRPG-genrestä tuttuja elementtejä (ympäristön tutkimista, apurijoukkojen keräilyä ynnä muuta), mutta taistelut hoidetaan Candy Crush -tyyppisillä ”yhdistä kolme” -arvoituksilla. 
 
 
Ihan aluksi on syytä todeta, että itselleni kyseinen arvoituspelien alalaji ei ole järin rakas. Siksi olenkin kenties hieman huono arvioimaan pelin syvällisempiä nyansseja. Voin kuitenkin hyvällä omallatunnolla sanoa, että kuvioiden liikuttelemisesta nauttivalle Puzzle & Dragon Z tarjoaa taatusti vastinetta. Pelikasetin sisältä nimittäin paljastuu käytännössä kaksi saman sarjan peliä. Näistä toinen uppoaa perinteiseen Puzzle & Dragons -universumiin ja toinen on eräänlainen Super Mario RPG -seikkailu. 
 
Juonellisesti kumpikaan peli ei erityisemmin hätkähdytä. P&D -osiossa leikitään elementeillä ja pelastetaan maailmaa, kun taas Marion tähdittämässä osassa pelastetaan (yllätys, yllätys) prinsessa Peachia. Mitään erityisen uutta saati kiinnostavaa on tarinalta siis turha odottaa. 

Kiinnostaviin osioihin käsiksi pääseminen kestää aivan liian kauan.

 
Arvoituksiin perustuvat taistelut saavat pelin edetessä lisää syvyyttä. Erilaisten örriäisten kerääminen ja kehittäminen, sekä tiukka strateginen pohdinta ovatkin olennaisessa osassa P&D:n myöhemmissä vaiheissa. Tällöin kokemus muuttuu jopa aavistuksen verran koukuttavaksi. Mikään ei kuitenkaan pelasta teosta siltä, että kiinnostaviin osioihin käsiksi pääseminen kestää aivan liian kauan. 
 
 
Graafisesti ja teknisesti peli edustaa keskisarjaa puhtaimmillaan. Mikään ei toisien sanoen pistä silmään hyvässä tai pahassa. Teknisistä muutoksista lienee suurin se, että alkuperäisessä pelissä etenemistä nopeuttavat mikrotransaktiot on jätetty pois. On vain sääli, ettei pelin kehittäjä ole keksinyt mitään järkevää systeemiä niiden tilalle – tuloksena olisi nimittäin ollut huomattavasti vähemmän puuduttava kokemus.  

Paljon tekemistä yhdentekevässä paketissa.

 
Puzzle & Dragons Z + Super Mario Bros. Edition tarjoaa paljon tekemistä yhdentekevässä paketissa. Siitä on varmasti viihdykkeeksi genreä fanittavalle pelaajalle, mutta meidän muiden suihin se jättää vain yhden kysymyksen: miksi?
Mainos