Mainos

"My name is Buck and I like to fuck". Rainbow Six Siege saa ensimmäisen varsinaisen lisäosan ja kunnon päivityksen, joka muuttaa varsinkin Ranked-moninpeliä yllättävän paljon.

Rainbow Six Siege: Black Ice esittelee kaksi uutta operaattoria jotka valitettavasti saapuvat ilman älyupeita esittelyvideoita. Kyseessä on kaksi kanukkia, hyökkäävä metsuriseksuaali Buck ja ensimmäinen naispuolinen puolustava operaattori, Frost.

Buck esittelee kunnon arsenaalin rynnäkkökiväärin tai tarkkuuskiväärin muodossa, joissa molemmissa on ”Skeleton Key”, eli piipun alle asennettu minihaulikko sekä valinnanvaraisesti sokaisukranaatti tai seinäpanos. Buck edustaa suoraviivaisempaa operaattorityyppi ja on tavallaan verrattavissa venäläiseen Glaziin.

Frost taas tuo mukanaan joko perinteisen, äärimmisen tehokkaan Super 90 haulikon tai C1 –konepistoolin. Frostin erikoisominaisuus on karhuansat. Karhuansa lamauttaa vastustajan, eikä tiputettu hyökkääjä pysty ryömimään turvaan vaan hän jää ansaan kiinni, kunnes vuotaa kuiviin tai toinen hyökkääjä pääsee hätiin. Karhuansojen lisäksi Frost voi valita mukaansa C4-räjähteen tai kokoontaitettavan suojaseinän.

Mainos

Uudet operaattorit esittelevät siis ainoastaan uudet erikoisominaisuudet ja aseet, ei uusia varusteita. Molemmat operaattorit istuvat aikaisempien joukkoon mainiosti ja pelin tasapaino pysyy järkkymättömänä.

Uusi Yacht-kartta on loistoristeilijän raato, joka on ajautunut pieneen jäävuoreen. Kartta tarjoilee miltei klaustrofobisia tunnelmia ja se onkin yksi taktisimmista sekä ahtaimmista kartoista Rainbow Six Siegessä. Se on tehty samalla huolella ja ajatuksella, kuin pelin mukana tulleet kartatkin ja moitteen sijaa ei juurikaan löydy. Ahtaat käytävät ja ympäröivä jäävuori ovat loistava kombinaatio eikä turvallisuuden tunteesta pääse nauttimaan. Yacht tuo mieleen Rogue Spearista tutun Arctic Flare -tehtävän ja nostalgiapörinää piisaa.

Terrorist Hunt moodissa olisi ollut mukava nähdä uudenlaisia vihollisia tai edes uutta vaatekertaa terroristien päällä. Nyt armottomiin ja jäisiin olosuhteisiin rikkoutuneella loistoristeilijällä vipeltävät perushuppariterroristit vähän rikkovat immersiota.

Uudet operaattorit ja kartta ovat kaikille täysin ilmaisia. Kausipassin omistajat saavat kuitenkin uudet operaattorit heti käyttöönsä ja täysin ilman renow-pistelunastuksia kokonaiset yhdeksän päivää ennen muita. Ilman kausipassia pelaavat pelaajat pääsevät pulittamaan 25 000 renow-pistettä per operaattorit, joten kausipassin ostamista kannattaa vakavasti harkita jos peliin on tykästynyt tosissaan. Sama kuvio nimittäin tulee toistumaan vielä jokaisen jäljellä olevan kolmen kauden ajan.

Black Icen myötä Rainbow Six Siege päivittyy myös versiioon 1,2. Mukana on loistavia uudistuksia, kuten puolustuspisteiden pakkorotaatio Ranked-moninpelissä, valikoihin lisättyä lisätietoa jotka helpottavat pelin valmistelua, balanssi- ja bugikorjauksia sekä paljon muuta.

Rainbow Six Siege paranee paranemistaan, vaikka joulun jälkeiset verkko-ongelmat ovatkin osittain edelleen latistamassa pelitunnelmaa. Suurin osa ongelmista on jo taltutettu, mutta kasvaneen pelaajakunnan myötä ilmenneet, julkaisusta täysin puuttuneet yhteysongelmat ovat valitettavasti silti läsnä. Kehitystiimi kuitenkin työskentelee jatkuvasti ja ongelmia pudotetaan pois viikottain.

Ilmaisena lisäsisältöpakettina Black Ice hipoo täydellisyyttä. On vaikea nillittää sisällönpuutteesta tai oikeastaan mistään, kun koko paketti latautuu kaikille veloituksetta. Uusi pelimuoto olisi ollut mukava lisä, mutta toistaalta pelistä jo löytyvät muodot ovat kaikki niin hiottuja ja toimivia, että ei sellaisen puuttuminenkaan haittaa.

Mainos