Mainos

Pleikkarin maskottisankarit Rachet ja Clank silpovat pahiksia ja keräävät ruuveja uuden sukupolven uudelleenversioinnissa.

Pelkkää Rachet & Clank -nimeä kantava, sarjan kahdeksastoista peli reboottaa kaiken – PS4-remakena. Mekaanikkokissakojootti… eläin?!?, Ranchet törmää sattuman kautta pääpahiksen vankeudesta, karanneeseen pikkurobotti Clankiin, jonka kanssa keltainen karvasankarimme lyöttäytyy yhteen, estääkseen pahan aikeet; luoda uusi, vain pahisten käyttöön tarkoitettu planeetta. Uuden planeetan luominen aurinkokuntaan saattaisi nimittäin suistaa pahimmassa tapauksessa muut planeetat kiertoradoiltaan kohti aurinkoa. Koko tarinan satusetänä kuullaan klassikkohahmo kapteeni Qwark.

Rachet & Clank on periteinen 3D-tasoloikka, joka nojaa huumoriin, sarjakuvamaiseen grafiikkaan, Crash Bandicoot -henkiseen laatikoiden tuhoamiseen ja vauhdikkaisiin toimintakohtauksiin. Ratchetin käytössään on toinen toistaan villimpiä aseita, joilla räiskitään vihollisia romumetalliksi hack ’n slash -tyyliin.

Rebootti noudattaa samaa kaavaa kuin 2002 julkaistu esikoisseikkailu, mutta kertoo tarinan astetta syvällisemmin ja visuaalisemmin. Tarina on kuitenkin sivuseikka, sillä keräily, hyppelehtiminen ja tappaminen on pelin päähupia. Ja siinä se onkin parhaimmillaan. Pelin kontrollit ja pelattavuus on huippuluokkaa.

Mainos

Graafisesti peli on todella näyttävä. Yksityiskohtia on paljon ja grafiikkamoottori piirtää kauniisti valojen ja varjojen realistisen käyttäytymisen.

Äänipuoli on tavanomaista kilkettä, mutta erityisplussaa on annettava loistavasta lokalisoinnista, eli suomennoksesta. Peli on tekstitetty ja puhuttu täysin suomeksi. Läppää on saatu roimasti mukaan ja näyttelijät hoitavat hommansa varsin kivasti. Äänirooleissa kuullaan muun muassa Salkkareiden Seppoa (Jarmo Koski), joka saa pelkällä olemuksellaan pelaajan huvittumaan. Suomilokalisoinnista ärsyyntyneet pääsevät suomennoksista eroon muuttamalla PS4:n käyttöliittymäkielen esimerkiksi ruotsiksi tai svahiliksi.

Tämän livelähetysuusinnan katsominen kannattaa aloittaa noin 3 min kohdalta.

Ainoat miinukset peli saa kankeasta tähtäyksestään. Tähtäämisen jäykkyyteen tottuu, mutta olisihan jouhevuus silti käyttäjälähtöisempää. Muilta osin kontrollit ovat todella hyvät ja helposti omaksuttavat.

Seikkaluna ja tasoloikkana uusin Rachet & Clank on todella hyvä. Se sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin. Pelattavaa ja kerättävää riittää hyväksi toviksi, mutta mitään varsinaisesti uutta se ei tuo mukanaan. Ratchet & Clank ja Crash Bandicoot -fanit ovat taatusti tyydyttyneitä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ratchet & Clank
80 %
Edellinen artikkeliRespawn-Podcast: Suomen kovin tiskijukka auttoi Mikko Nousiaista näyttelemään
Seuraava artikkeliBlu-ray 3D -arvostelu: Tenavat-elokuva
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-ratchet-clankSeikkaluna ja tasoloikkana uusin Rachet & Clank on todella hyvä. Se sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin. Pelattavaa ja kerättävää riittää hyväksi toviksi, mutta mitään varsinaisesti uutta se ei tuo mukanaan. Ratchet & Clank ja Crash Bandicoot -fanit ovat taatusti tyydyttyneitä.