Mainos

MotoGP on ratamiehille, Ride on prätkämiehille!

Italialainen Milestone on päättänyt ottaa huomioon MotoGP-prätkäpelisarjansa lisäksi myös casuaalimmat moottoripyörämiehet (ja naiset) ja on täten täräyttänyt markkinoille Ride-pelin. Ride vie pelaajat 14 eri prätkävalmistajan herkuimpien rassien stongille ja viiteentoista eri maailmankolkkaan niitä koeajamaan.

Ride'n pääpointtina on MotoGP:n tavoin kisailla moottoripyöräkuninkuudesta, voittaa kisoja ja hallita ratoja. Ride on kuitenkin enemmän Driveclub-henkinen moottoripyöräajelu, kuin MotoGP:n tai F1:n tyylinen puhdasverinen ratakisailu.

Mainos

Ride'ssa ajettavana on niin oikeita moottoriratoja, kuin myös epävirallisia ja virallisia kaupunkiratoja. Viileimmät löytyvät tietysti Jenkkilän kansallispuistoista, Nizzan rantapromenadilta ja Miamin keskustasta.

Prätkävalikoimaa puolestaan löytyy kaikkien tunnetuimpien kuluttajamerkkien voimin mm. BMW:ltä, Kotarilta ja Triumphilta. Harley Davidson on harmillisesti unohdettu kelkasta, mutta aivan niin casuaali ei Ride kuitenkaan ole, että Harlikoilla olisi edes sijaa.

Yksi Ride'n tärkeimmistä ominaisuuksista on tuunaaminen ja hifistely. Pyöriin löytyy yli sata tuunattavaa kohtaa aina vanteista peileihin ja jopa suuntavilkkuihin. Myös ajajaa voi tuunata hieman, ja hienosäätää voi jopa ukkelin kallistusasentoja mutkiin tultaessa tai kovaa ajettaessa. Hämmentävä, mutta mielenkiintoinen pikkudetsku.

Graafisesti Ride on kaunis, muttei lähellekään sitä standardia jota PS4:n autopeleissä on totuttu näkemään. Aurinko paistaa, puskat rehottavat, mutta detaljit ovat ujoja ja varsin pelkistettyjä. Graafinen taso on täysin samaa kuin MotoGP:ssä, sillä onhan pelimoottorikin sama. Silti on jotenkin sääli, että prätkämiehet joutuvat pelimaailmassa tyytymään vain keskinkertaiseen grafiikkaan, kun automiehet saavat nautiskella kaikkein kauniimmista. Ovathan toki automiehet yleensä samassa veneessä kuin prätkämiehetkin, mutta silti.

Pelinä Ride on moottoripyöräilyfaanaatikon peli. Se koostuu tylsästä kisailusta, jossa ainoat käänteet ovat ajoapujen poistaminen ja valtavien endojen, keulojen ja sudittelun tuomat euforiat. Kisoja kyllä ajelee, mutta haasteita, pelimuotoja ja variaatioita sopisi olla enemmän. Esim. Harlikkajengipyöräilymoodi suurkaupungin halki olisi ollut oiva bonari.

Mainos