Mainos

Povekas miljonääriprinsessa Lara Croft ilahduttaa uuden nuoruudenseikkailunsa voimin – nyt myös PC-pelaajia.

Jokaisen teinipojan unelmapolygonityttöystävä, seikkailijatar, haudanryöstäjätär, Lara Croft jatkaa isänsä jalanjäljissä muinaisaarteen etsintöjä hyytävässä Siperiassa ja paahtavilla aavikoilla, sarjan kolmannessatoista pelissä.

Rise of the Tomb Raider jatkaa vuonna 2013 ilmestyneen reboottipelin, Tomb Raiderin tarinaa Laran nuoruudenaikoina. Siinä missä Tomb Raiderissa Lara joutui pakon edessä oppimaan uskomattomaksi selviytyjäksi, harjoittaa hän agenttitaitojaan Rise of the Tomb Raiderissa jo varsin suvereenisti.

Pelin tarinassa Lara seuraa isänsä jalanjälkiä pakkomielteisessä totuuden ja ikuisen elämän etsinnässä, samalla kun Trinity-järjestö yrittää tehdä kaikkensa hävittääkseen Laran ja tämän tekemät paljastukset.

Mainos

Vapaa seikkailu… raiteilla

 

Rise of the Tomb Raider on edellisten Tomb Raider -pelien kaltainen putkiseikkailu, jossa pelaaja saa vapaasti tutkia ja etsiä artifakteja, metsästää ja rakentaa uusia aseita sekä varusteita. Tarina kulkee eteenpäin elokuvamaisesti, mutta pelaaja voi halutessaan vielä palata kaikkiin pelin tapahtumapaikkoihin tutkimaan ja etsimään lisää aarteita, joihin pelin alkupuolella ei ole pääsyä. Pelattavaa siis riittää.

Suurimmaksi osaksi peli on täysin identtinen vuonna 2013 julkaistun Tomb Raider -pelin kanssa. Visuaalisuus on hiotumpaa ja tarina on uusi. Se valottaa Laran historiaa aiempaa enemmän, mutta huumorin puute ja tarinan yhdentekevyys jää harmittamaan.

Visuaalisuus on viety aivan uudelle tasolle, josta pelaaja maistiaisen heti pelin prologissa. Se on kuitenkin vain alkusoittoa paljon huikeimmille toimintakohtauksille, jotka eivät jää Unchartedeiden varjoon.

Yksinoikeustaistelun vuoksi kolme erillistä julkaisua

 

Rise of the Tomb Raider julkaistaan pelikoneille kolmessa osassa. Microsoftin yksinoikeusdiilin vuoksi Xbox One sai oman versionsa jo ennen joulua. PlayStation 4 -pelaajat joutuvat odottamaan omaansa vuoden ajan, mutta master race -pelaajat pääsevät peliin käsiksi tästä eteenpäin. Ja mikäs siinä, onhan pc-versio se visuaalisin.

 

Ehdottomasti kaikkien aikojen kaunein Tomb Raider -peli on pc:llä uskomattoman hieno. Mikäli atk:ssa riittää hevosvoimia, rullaa peli vaikuttavasti 4K-resoluutiolla, 60 kuvaa sekunnissa, täysin antialiasoituna. Huh – Se näyttää spektakulääriseltä!

Mikä parasta – pelin grafiikka on optimoitu hyvin, joten se ei bugita tai repeile, eikä vaadi edes Full HD -resoluutiolla älyttömyyksiä näytönohjaimelta. Tästä lienee kiittäminen Xbox One -yksinoikeutta, joka on pakottanut Crystal Dynamicsin optimointihommiin.

”Ehdottomasti paras Tomb Raider sitten kahden ensimmäisen”

 

Rise of the Tomb Raider on huikea seikkailu ja ehdottomasti paras Tomb Raider sitten kahden ensimmäisen. Kolmen vuoden takaisen rebootin läpi liukuneet ovat heti kotonaan, sillä pelattavuus on identtinen. Rise of the Tomb Raider on peli, joka kannattaa ehdottomasti hankkia, jos voimakas seikkailu, suunnitelmallinen hiippailu tai arkeologinen tutkiminen kiinnostaa vähääkään.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Rise of the Tomb Raider (PC)
92 %
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Resident Evil 0 HD
Seuraava artikkeliRespawn-ennakko: Street Fighter V feat. Makwan Amirkhani
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-rise-of-the-tomb-raider-pcRise of the Tomb Raider on huikea seikkailu ja ehdottomasti paras Tomb Raider sitten kahden ensimmäisen. Kolmen vuoden takaisen rebootin läpi liukuneet ovat heti kotonaan, sillä pelattavuus on identtinen. Rise of the Tomb Raider on peli, joka kannattaa ehdottomasti hankkia, jos voimakas seikkailu, suunnitelmallinen hiippailu tai arkeologinen tutkiminen kiinnostaa vähääkään.