Mainos
Anna Puu, Erin, Sini Sabotage, Jenni Vartiainen, Irina. Eikö kuulosta hyvältä pikkujouluajan lauluiloittelupaketilta?
 
Paperilla Suomihelmet kieltämättä kuulostaa kutkuttavan himoittavalta paketilta, mutta pelin käynnistyessä totuus lyö silmille. Peli on SuomiHuiput 2.0. Pelissä mukana olevia kappaleita on 30. Näistä viisi on niin hirveää kuultavaa jo ihan alkuperäisenäkin versiona, että pelkän nimen nähdessä tekisi mieli polttaa koko levy. Toki mukana on vastaavasti viisi tosi kivaa biisiä, mutta siihen se jääkin. Loput 20 kappaletta ovat njaah-kamaa.
 
Cheek
 
Vaikuttaa siltä, että biisivalinoissa on yritetty miellyttää aivan liian montaa käyttäjäryhmää samaan aikaan, aivan kuten SuomiHuiput-levylläkin. Miksi ihmeessä? Eikö bilelevyt voi pitää bilelevyinä, humpat humppalevyinä ja Radio Nova -levyt Radio Nova -levyinä? Nyt levyn valikko näyttää siltä, kuin Suomipop, Voice, Aalto, Radio Suomi ja Radio Nova olisivat aivastaneet samalle lautaselle. Enkä tiedä onko ryhmäaivastus hauskaa edes pikkujouluissa.
 
Ei peli pelkkää synkkyyttä onneksi ole. Verkkokaupan kautta voi ostaa lisää kappaleita yli 2500:n (mainostekstin ilmoittama määrä) tai 2186:n (Singstar.fi:stä löytyvä määrä) ehdokkaan joukosta. Ainoa suomenkielinen tämän vuosikymmenen tuotos kaupassa on JVG:n Kran Turismo, mutta onneksi englanninkielinen tarjonta on sentään laajempi.
 
Anna Puu
 
Summa summarum. Osa kappaleista on kivoja, osa vaikeita, osa ihan hirveitä. Hyvä valinta pikkujouluihin, joissa ikähaarukka liikkuu 15 ja 65 ikävuoden välillä. Muihin pikkujouluihin tulisi ehkä valittua jokin aikaisemmin ilmestynyt, tiukemman kategorian peli.
Mainos