Mainos

Viides Skylanders-seikkailu tuo mukanaan autot ja Mario Kart -henkistä kilpa-ajoa.

Lasten oma roolipelitasoloikkasarja tuo viidennessä osassaan mukanaan autot, vesialukset ja ilmailulaitteet. Tarina tietysti kertoo taas pahasta, jonka intohimona on kukistaa kaikki hyvä. Skylandersien kotipesä on devastoitu ja ländereiden tehtäväksi tulee itsestäänselvästi nujertaa paha ja jälleenrakentaa kotipesä.

SuperChargersin aloituspakkaukseen kuuluu auto ja pari ukkelia. Niillä pääsee hienosti alkuun, mutta lentotehtäviä varten on hankittava vähintään yksi ulkopaketillinen lelu, mieluusti lentokone ja sukellusvene. Arvosteluversion mukaan Activision oli ahtanut yhden harvinaisemmankin keräilyauton, jolla kaahailu ei kuitenkaan eronnut merkittävästi oletusautosta. Autoja ja aluksia voi myös mukauttaa eri osilla, mutta erot eivät ole tuntuvia.
 
Autoilla ajaminen on takaa kuvatuissa kohtauksissa helppoa ja miellyttävää. Auto käyttäytyy kuten sen odottaa. Kaasusta päästäminen tarkoittaa kuitenkin jostain syystä yhtä kuin jarruttamista. Kun kuvakulma kääntyy sivuperspektiiviin keräily-, taistelu- ja ongelmanratkaisukohtauksia varten, muuttuu ajokontrollit todella epäloogisiksi. Niitä voi vaihdella parin eri variaation voimin, joten kyllä ohjailuun jossain vaiheessa tottuu, mutta helppoa se ei ole oikeisiin autopeleihin tottuneelle.
 
 
Koko 12-tuntisen yksinpelin voi pelata myös yhdessä kaverin kanssa, joka on tuplasti hauskempaa. Co-op tuo kuitenkin mukanaan ongelmia, esimerkiksi ahtauden muodossa. Jos pelaajien on päästävä vaikkapa samalle lautalle tai nostolevylle, työntää toisen hahmo yleensä toisen pois. Tästä seuraa ärsyttävä ja loputon tönimisen kierre.
 
 
Graafisesti peli on todella mehevää, sarjakuvamaista nautintoa. Suuremman kiitoksen saa kuitenkin yllättävän tasokas lokalisointi ja suomidubbaus, jota jaksaa kuunnella varsin mieluusti. Tämä antaa nuoremmillekin pelaajille mahdollisuuden uppoutua tarinaan ja tarustoon aivan eri tavalla kuin pelkkä loikinta ja kaahailu.

Pienistä puutteistaan huolimatta, Skylanders 5 on loistava lastenpeli, jonka fyysiset lelut tuovat omat riemunsa mukanaan. SuperChargers on ehdottomasti hankkimisen arvoinen peli vaikkapa joululahjaksi omalle, pelaamisesta innostuneelle alakoululaiselle.
Mainos
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: WWE 2K16
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: The Drop
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.