Mainos

Natsit valtasivat Italian – amerikkalaismies pelastaa.

Sniper Elite -pelisarja sai neljännen osansa, jossa tällä kertaa hiippaillaan ihanassa Italiassa. Tuttu kiikaritähtäilijä Karl Fairburne on jälleen putkensa kanssa kehissä ja sohii sillä radikalisoituneita germaanijägereitä.

Mainos

Peli tarjoaa edellisen osan tavoin kahdeksan tehtävää, jotka ovat nyt karttakooltaan yllättävän suuria. Jokainen pelialue tarjoaa kunnollisen leikkikentän, jonka taktikoinnista, sivutehtävistä ja muusta suorittamisesta on pelaaja itse vastuussa. Eniten Sinper Elite 4 muistuttaakin viimeisintä Hitman-peliä, joiden fanit löytävät Sniper Elite 4:n varmasti heti ensikokeilemalta omakseen.

Tehtävissä voi edetä joko hiippailemalla tai rynnäköimällä, mutta Hitman-pelien tavoin rymistelyllä ei pitkälle pötkitä – ainakaan niin helposti.

Ruumiit voi tuttuun tapaan piilottaa ja vaikka hävittää heittämällä lähimpään jortaaniin.

Aseita löytää luonnosta ja niitä voi päivittää tehtävien välillä. Todellinen snaipperi kuitenkin etenee pelkän kiväärinsä kanssa ja napsii pahikset pois päiviltä aiheuttaen polttonesteonnettomuuksia ja muita teknisiä häiriöitä yhden luodin avulla.

Itse kartat ovat yllättävän erilaisia ja monipuolisia. Sniper Elite 3 kärsi keskenään samankaltaisista kentistä ja lievästä toistosta, mutta nelosessa tätä ongelmaa ei ole – ainkaan se ei tunnu siltä ensimmäisen pelikierroksen aikana.

Totta kai tavoitteet ovat samankaltaisia keskenään, mutta muilta osin variaatio on aiempaa suurempaa.

Graafisesti peli on huippuluokkaa. PS4 Pro pyörittää peliä 60 kuvaa sekunnissa. Tekstuurit ovat tarkkoja, joskin eivät PC:n 4K-tekstuurien tasoisia, mutta kauniita kuitenkin. Visuaaliset tehosteet ovat myös aivan tätä päivää. Auringonlaskut ja päivänpaisteet valaisevat hyvin aidonoloisesti, luoden vaikuttavan immersion pelimaailman aitoudesta.

PS4 Pro:lle ei tarjota vaihtoehtoja joko visuaalisuuden tai resoluution säätämiseksi. Onkin siis mahdotonta sanoa, onko pelin resoluutio 4K:ta vai FHD:ta. HDR-värejä ei ainakaan ole tätä kirjoittaessa mahdollista käyttää.

Äänisuunnittelu on pelikentällä loistavaa, mutta jotkin tehosteet ärsyttävät heti kättelyssä. Esimerkiksi kiikareilla vihollisia merkatessa, joutuu pelaaja kuuntelemaan samaa äänitehostetta läpi pelin. Samoin dialogiraita on aivan eri äänentasolla verrattuna tehosteraitaan. Onneksi kaikkea voi säätää.

Moninpeli on luonnollisesti mukana perinteisten joukkuetaisteluiden kera, mutta myös herkullisena co-op-yhteistyötarinana.

Räntgenillä näkee mihin luoti tai räjähdekappale osuu ja miten se tappaa vihollisen.

Sniper Elite 4 on pienestä hypestään huolimatta loistava AAA-peli. Se uppoaa takuulla kaikkiin Hitman-faneihin ja tarkkuuskiväärillä FPS-räiskinnöissä sihtaaville. Myös Mortal Kombat -peleistä tutut röntgen-hidastukset ovat goresta pitäville suurta mannaa, joten paketti on toimintapelien ystäville varsin maukas.

Sniper Elite 4 on ehdottomasti läpipelaamisen arvoinen sniikkailu.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sniper Elite 4
85 %
Edellinen artikkeliNämä pelit julkaistaan tällä viikolla (13.–19.2.)
Seuraava artikkeliOnko The Bad Batch uusi Mad Max? Katso uunituore traileri
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.