Mainos
Odotin South Park – Stick of Truth peliä ristiriitaisin tunnelmin. Teinivuosien suosikki-tv-sarjan nykyhuumori kutittelee omaa naurulihasta jo hieman turhan kyseenalaisin keinoin. Miten tästä roisia huumoria viljelevästä tv-ohjelmasta tehdään roolipeli? Yllättävän hyvin!
 
Tarina alkaa siitä, kun rauhalliseen South Parkin pikkukylään muuttaa uusi perhe. Pelin päähahmo on perheen lapsi, The new kid. Tarina alkaa hauskasti ”viattomana” lasten leikkinä. Melko nopeasti tarinan hulluus karkaa käsistä tv-sarjasta tuttuun tyyliin, mutta kuitenkin hyvällä tavalla. Kingdom of Kupa Keepin (Cartman & Kenny) ja haltiavaltakunnan (Kyle & Stan) taistelu totuuden kepistä alkaa nopeasti vaikuttamaan pieneltä kärhämältä tarinan ”eeppisyyden” paisuessa.
 
 
Pelin edetessä nähdään televisiosta tuttuja maisemia sekä ihmisiä. Viittauksia South Park -jaksoihin tulee tämän tästä. Lisäksi peli irvailee monella eri osa-alueella muista peleistä. Harva peli on saanut allekirjoittaneen yhtä hyvälle tuulelle. Useimmat hauskat pelit aiheuttavat vain lieviä hymähdyksiä, mutta South Park saa nauramaan ääneen. Toki monessa paikassa huumori ampuu omasta mielestä hieman mauttomuuden puolelle, mutta se ei kokonaisuudessa haittaa. Kukkahattutätien ja herkkisten kannattaa kiertää tämä peli kaukaa.
 
 
Pelattavuus on mukava kompromissi reaaliaikaista ja vuoropohjaista pelaamista. Kaupungilla ja kohteissa liikutaan vapaasti. Kaupungista ja taloista löytyy paljon etsittävää, sekä interaktiivisia kohteita. Osan piiloista saa auki vasta kun hahmo on oppinut jonkin tietyn taidon.
 
Taistelu on vuoropohjaista pienin reaaliaikaisin vivahtein. Esimerkiksi varas voi hiippailla kohteen taakse ja oikea-aikaisilla painalluksilla kaikki iskut osuvat kohteeseen ja tekevät suurimman mahdollisen vahingon. Taistelussa on aina mukana yksi kaveri jonka voi tarvittaessa vaihtaa toiseen. Jokaisella apurilla on omat taitonsa, Butters toimii esimerkiksi parantaja. Omaksi hahmoluokaksi voi valita melko tutusta katraasta joko taistelijan, velhon tai varkaan. Ylläripyllärivaihtoehtona hahmoluokaksi löytyy juutalainen.
 
Graafisesti peli ei edes yritä olla mikään silmiä muljauttava kokemus. Peli näyttää täsmälleen samalta kuin tv-sarja. Tämä toimii loistavasti ja tuo peliin vain lisää South Park -fiilistä. Ulkoasu on vielä kuorrutettu hahmojen omilla legendaksi muodostuneilla äänillä.
 
South Park – Stick of Truth ei yritä olla HC-roolipeli, vaan tv-sarjalle kunniaa tekevä viihde-eepos. Taistelut ovat kevennettyjä versioita vuoropohjaisesta taistelusta reaaliaikaisilla mausteilla.
 
Jos pelistä on löydettävä jotain valitettavaa, niin valikkorakenne on välillä hieman sekava. Ja taistelussa joidenkin hahmojen erikoishyökkäyksen animaatiot kestävät aivan liian pitkään joka turhauttaa niitä paljon käytettäessä. Syvempää roolipeliä etsiville totuuden kepillä silmään, sillä Stick of Truthin pääosassa on tarina. Ja mikä tarina se onkaan…
 
ka
Mainos
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Argo – Extended Edition
Kirjoittaja on tunnetaan myös YouTube-hahmo Keijo's Theoryna.