Mainos

Kolmekymppinen taistelupelisarja saa viidennen virallisen jatko-osansa, jonka myötä se astuu kolmanteen ulottuvuuteen – ainakin visuaalisesti.

1980-luvun lopusta asti taistelupelien kuninkuudesta Mortal Kombatin kanssa mätkinyt Street Fighter on vakiinnuttanut paikkansa pelimaailmassa yhtä väkevästi, kuin Super Mario ja World of Warcraft. Neljän aikaisemman pääsarjan ja lukuisten spin-offien pelisarja saa nyt vihdoin ja viimein odotetun viidennen osansa, joka laittaa koko pelisarjan graafisen puolen täysin uusiksi. Myös pelattavuus on ketteröitynyt ja koko taistelupelaamisen pääpaino on kallistunut 95-prosenttisesti verkkopelaamiseen.


Japanilaiset eivät kainostele tuoda esiin seksifantasioitaan. Jokaisella naishahmolla on rehellisen överit imettimet ja niukat vaatteet.

Pelillisesti Street Fighter V on uudistunut muutenkin kuin grafiikan osalta. Focus Attacit ja Ultra Combot ovat saaneet väistyä V- ja EX-käyrien tieltä. Nämä erikoismittarit avaavat animaatioiden saattelemana puolet vastustajan elinvoimamittarista imaisevaa puolierottista läpsyttelyä.

Mainos

V-käyrä toimii kolmella tavalla. Yhden palkin tuhlaava V-Skill nujakoi vastustajaan korvatillikoita, joista vastustaja menettää huomattavasti energiaansa. V-Reversal estää vastustajan hyökkäykset ja V-Trigger lataa pelaajan täyteen mielisairautta, mutta se myös tyhjentää samalla koko V-mittarin.

EX-käyrä puolestaan täyttyy ottelun aikana pikkuhiljaa. Sen aktivoiduttaessa, pelaaja siirtyy Mortal Kombat -henkiseen focus-tilaan, jossa animaatio näyttää vastustajalle mistä undulaatti urinoi. Monipuolista taistelua sopii siis odottaa.

Näin aluksi 16 pelihahmoa sisältävä Street Fighter V omaa kaiken verkkopelihehkutuksen lisäksi myös tarinamuodon. Tarinamuoto on hyvin pikkuriikkinen raapaisu, jossa jokaisen hahmon taustoja pengotaan sarjakuvamaisten, animoimattomien äänikirjakohtausten muodossa. Välillä hieman otellaan tatameilla, mutta koko tarinamuoto on ohi tunnissa – kaikkien hahmojen osalta. Yhdellä ottelijalla on tarinamuodossa vastassaan vain kahdesta neljään vastustajaa.

Tarinamuoto palkitsee pelaajaa erikoisliikeharjoittelun lisäksi erikoisvaatteilla, joilla voi keikistellä verkkomatseissa tai YouTube-videoissa.

Pelin pääpaino on verkkopelaamisessa. Tämä on koko Street Fighter V:n suurin ja tärkein ominaisuus. Pelaaja voi määrittää yllättävän tarkkaan minkä tyyppisiä henkilöitä vastaan haluaa taistella. Street Fighter V on myös ensimmäinen cross-platform-peli, joka mahdollistaa samanaikaisen verkkopelaamisen PlayStation 4:n ja PC:n välillä. Pelaaja voi siis valita vastustajikseen vaikkapa pelkkiä pleikkaripelaajia tai PC-naputtajia.

Street Fighter V on myös virallinen E-Sports-peli, jonka vuoksi verkkopelaaminen on niin massiivisessa roolissa.

Verkkopelin ja tarinamuodon lisäksi tyrkyllä on perinteinen pelaaja vs. pelaaja -kaksinpeli, sekä yksin pelattava Survival-moodi, joka pistääkin sitten tarinamuotoa enemmän hanttiin.

Street Fighter V on todella kaunis ja etenkin PC:n 4K-resoluutio täydellä antialiasoinnilla on silmäkarkkia kerrakseen. Äänipuolella nautiskellaan jälleen kerran diskanttihelvetistä japanilaisten kolinoiden ja kasarikilinöiden siivittämänä, mutta pilipalitehosteet ja -musat saa onneksi vaimennettua erikseen.

Katutaistelijoiden viides osa on todella pikkutarkkaan kontrolleiltaan viilattu taistelukokonaisuus, joka ei takuulla jätä fanejaan kylmäksi, mutta sen sijaan kasuaalipelaaja jää kaipaamaan lisää sisältöä ja vaihtelua.

Siinä missä Mortal Kombatit ja Tekkenit tarjoilevat paljon ekstraa pitempien tarinoiden, kerättävien asioiden ja erikoisliikkeiden opettelussa, jää Street Fighter V luottamaan verkkopelien ja E-Sports-huuman tuomiin elämyksiin. Mikäs siinä, mutta etenkin heikkotasoisemmat pelaajat jäävät varsin nopeasti turhauttavan tappioputken hampaisiin.

Uusia hahmoja ja lisäkontenttia on luvattu julkaistavan tulevan vuoden ajan tasaisin väliajoin, mutta näin alkuvaiheessa vain todelliset Street Fighter -fanit nauttivat pelin sisällöstä täysin rinnoin. Muille se jättää valitettavasti hivenen kalmakan ja kylmänkostean kättelyn. Peli lienee parhaimmillaan vasta heinä-elokuussa.

Mainos