Mainos

Taistelevat Nintendohahmot saapuvat vihdoin myös Wii U:lle, ja fanit voivat huokaista helpotuksesta. Tappelupelien klassikkosarjan uusin tulokas täyttää ja ylittää sen 3DS-pikkuveliversion asettamat odotukset. 

Super Smash Bros for Wii U (myöhemmässä tekstissä vain Smash Bros) on perussisällöltään pitkälti 3DS-versiota vastaava. Positiiviset erot tulevat kuitenkin esiin pienissä, mutta sitäkin tärkeämmissä muutoksissa. Suurin osa niistä voidaan laskea tehokkaamman pelikoneen, paremman ohjaimen ja kiehtovamman eksklusiivisisällön ansioiksi.  
 
 
Smash Bros Wii U jatkaa 3DS-version jalanjäljillä, eikä rasita pelaajaa turhanpäiväisellä tarinoinnilla. Taisteluihin pääsee hyppäämään jo melkein aloitusruudulla ja erilaisia pelimuotoja on tarjolla runsaasti. Näistä Wii U -eksklusiiveja ovat Smash Tour, Special Orders ja Event -moodit.  Viihdyttävimpänä esiin nousee esiin Smash Tour, jossa neljä pelaaja pyrkivät pelilaudalla liikkuen keräämään sen kaikkien aikojen parhaan taistelutiimin. Special Orders ja Event -pelimuotoja ei kuitenkaan tule aliarvioida, sillä niiden tarjoamien haasteiden avulla oman taistelukyvykkyyden pystyy todella hiomaan huippuunsa.   
 
Uusien pelimuotojen lisäksi kaksi Smash Brossin Wii U -innovaatiota ovat ylitse muiden. Ensiksikin paikallinen moninpeli on nyt mahdollista jopa 8 pelaajan voimin (kunhan vain ohjaimia riittää). Tämä isoille areenoille varattu kaoottinen teutarointi nostaa hymyn jopa patsaan huulille – ilman ylimääräisiä virvokkeita. Toinen maininnanarvoinen asia ovat Nintendon uudet, NFC-teknologiaan perustuvat Amiibo-hahmot, jotka hyppäävät mukaan taisteluihin auttamaan pelaajaa 
kiperissä tilanteissa. Omaa Amiiboaan pystyy myös kehittämään, ja hahmotilastot tallentuvat kätevästi muoviukkelin jalustaan. 
 
 
Pelimekaniikka noudattelee tässäkin Smash Bros -versiossa sarjan vanhaa, hyväksi havaittua linjaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa vastustajien hakkaamista sekä normilyönneillä, että erikoisliikkeillä. Osumat kasvattavat osallistujien vahinkomittaria, joka kivutessaan riittävän korkealle saa hahmon lentämään ulos areenalta pienestäkin lyönnistä. Voittaja on tietenkin se, joka antaa eniten, mutta saa vähiten turpaansa. Vanha, mutta viihdyttävä pelitapa toimii isolla ruudulla lähes täydellisesti, ja etenkin paikallinen moninpeli tarjoilee ratkiriemukkaita hetkiä esimerkiksi illanistujaisiin.  
 
Kilpailevia next-gen-konsoleita alhaisimmista spekseistään huolimatta Nintendo osaa ottaa raudastaan irti monia muita pelintekijöitä enemmän. Smash Bros onkin graafisesti yksi vuoden parhaimman näköisistä peleistä. Kenttien maagiset maisemat ja hahmojen näyttävät erikoisliikkeet tarjoavat silmäniloa lukuisiksi tunneiksi. Kirsikkana kakun päällä toimii kristallinkirkas 1080p-presentaatio, jota höystää tyylipuhdas 60 fps:n ruudunpäivitys. 
 

Grafiikkavertailussa Wii U:n ja 3DS:n ero on silminnähtävä.
 
Smash Brossin kontrollit ovat (3DS-versiosta poiketen) täyttä timanttia. Napinpainallukset välittyvät viiveettä ja taisteluissa on syvyyttä, joka saa kokeneemmankin rähinöitsijän hykertelemään. Toisaalta huomioon on otettu myös aloittelijat, jotka pääsevät peliin suhteellisen helposti sisälle. Kaiken kruunaa ohjausmahdollisuuksien monipuolisuus: Smash Bros tukee niin Wii U:n, Wii:n kuin GameCubenkin ohjaimia. 
 
Pelin ainoa ongelma on pieni lagi online-pelissä. Tämä sama nikertäjä kiusasi jo 3DS-versiota, joten on hieman harmi, ettei nettipeliä ole tässäkään versiossa saatu kuntoon. Vähänkään kasuaalimmalle pelimiehelle tämä on varsin mitätön asia, mutta e-sport puristeja ajatellen asiasta on syytä mainita.  
 
Smash Bros for Wii U hipoo omassa genressään täydellisyyttä. Valtava määrä sisältöä, uskomattoman upea ulkoasu ja vertaansa vailla oleva tappelupelikokemus ovat vain ensimmäisiä syitä pitkässä listassa siitä, miksi tämä peli kannattaa hankkia.
Mainos