Mainos

The Evil Within -kauhupelin ensimmäinen lisäosa ottaa emopelistään täysin poikkeavan suunnan. Tarjolla on kauhuntäyteistä hiiviskelyä ja kohtaamisia entistäkin karmeampien hirviöiden kanssa. 

The Assignment käy läpi The Evil Within -pelin tapahtumia toisen hahmon näkökulmasta. Pelattavana hahmona on tällä kertaa etsivä Juli Kidman, jolla on oma mystinen osuutensa tässä mielenterveyden rajamailla tasapainoilevassa kauhumysteerissä. 
 
Juoni jättää paljon asioita jännitettäväksi seuraavaan osaan, mutta tarina tuntuu jo tässä vaiheessa emopeliä vahvemmalta. Osittain tämä on varmasti päähenkilölle äänensä antavan, Dexter -tv-sarjasta tutun, Jennifer Carpenterin ansiota. Sielukas näyttelijäsuoritus on kuin eri maailmasta verrattuna tönkkösuolattuun Anson Mounttiin, joka hoiti Sebastian Castellanosin osan.  
 
 
Pelillisesti The Assignment on puhdasta hiipailukamaa. Kidmanilla ei ole käytettävissään aseita kuin hyvin satunnaisesti, joten vihollisia tulee välttää parhaansa mukaan. Hiiviskely ei intensiivisyydessään yllä ihan esimerkiksi Alien: Isolationin tasolle, mutta lähellä ollaan. Brutaalin mielikuvitukselliset olennot tappavat pelaajan lähes kosketuksesta, joten turvallisia reittejä ja sopivia piilopaikkoja saa pohtia ihan tosissaan. Lisäjännitystä puuhaan tuovat taskulampun valokeilan luovat varjot, joita ainakin henkilökohtaisesti erehdyin usein luulemaan mörökölleiksi. 
 
Hiiviskelyosuuksien lisäksi peliin on mahdutettu myös kaksi pomotaistelua, jotka nekin tosin perustuvat iskuetäisyydellä piileskelyyn. Näistä etenkin toinen tulee luultavasti säilymään muistissani vielä pitkään – niin ainutlaatuisesta ökkömönkiäisestä on kysymys. Näissä astetta vauhdikkaammissa osuuksissa kontrollien pieni epätarkkuus ja cinemascope-kuvasuhde aiheuttavat pientä turhautumista, muuten hyvin tasapainoisessa pelikokemuksessa.   
 
 
Grafiikaltaan The Assignment noudattelee emopelinsä linjoja – ovathan ympäristötkin pitkälti samoja. Tunnelmallinen valaistus ja elokuvamainen esitystapa toimivat niin hyvässä kuin pahassa. Toisaalta ympäristöt ovat kauniita ja yksityiskohtaisia, mutta toisaalta hitaanlaisesta ruudunpäivityksestä ja omalaatuisesta kuvasuhteesta sopii hieman kitistä. 
 
Kokonaisuutena tarkasteltuna The Evil Within – The Assignment on joka tapauksessa yksi parhaista julkaistuista lisäsisällöistä pitkään aikaan. Pelimekaniikka on emopeliä parempi, tunnelma on kohdillaan ja juonikin on saanut pientä boostia. Latausta kehtaakin suositella kaikille pääpelin omistajille.
Mainos